Economia

Torraspapel de Sant Joan les Fonts externalitza la manipulació i la logística

L'empresa que assumeix aquestes tasques manté el lloc de treball i les condicions laborals dels afectats

Poden arribar a ser un centenar

Torraspapel SA ha decidit externalitzar a partir del febrer els serveis relacionats amb els processos d'acabats de la producció i activitats logístiques i expedicions de la fàbrica de Sant Joan les Fonts a la societat CTC Externalització, especialitzada en manipulació i logística amb seus a Madrid i Barcelona. Només mantindrà en la seva nòmina els treballadors de la producció de paper. Aquesta decisió afecta un centenar de treballadors dels cinc torns de treball d'aquestes àrees.

CTC mantindrà tots els llocs de treball i a la mateixa fàbrica de Sant Joan les Fonts. Tal com preveu l'article 44 de l'Estatut dels Treballadors, es tracta d'una subrogació i, per això, els treballadors que passin a formar part de CTC continuaran amb les mateixes condicions de Torraspapel. Per tant, es mantindran salaris i antiguitats als treballadors i condicions laborals pactades en el conveni vigent de pasta, paper i cartró. Aquesta externalització comporta, però, la reducció del comitè de Torraspapel de Sant Joan a cinc treballadors. L'empresa externa té el seu propi comitè.

L'àrea dels acabats de la producció inclou els processos de tall de bobines, de repàs i triatge, d'empaquetat, d'embalatge de bobines, de guillotinat, de gofrat i neteja de màquines i espais de treball. Quant a la logística i les expedicions, preveu el procés de logística interna (subministrament, evacuació...), el subministrament, la retirada de residus, la neteja i altres activitats i la gestió del magatzem de productes acabats.

Segons fonts del comitè, l'empresa ha al·legat que l'externalització dels serveis d'acabats, logística i expedició forma part del procés de reducció de les pèrdues que té el grup i que ha inclòs el tancament de la fàbrica de Sarrià l'octubre passat. Les mateixes fonts han informat que l'empresa els ha dit que, ara per ara, no té previst externalitzar serveis en cap altre dels centres de treball que té, però que tampoc no ho ha descartat de manera rotunda.

LA XIFRA

100
treballadors
és el nombre previst de personal de l'actual fàbrica de Sant Joan les Fonts que passen a la nova empresa.

LA DATA

01.02.15
És el dia en què
la nova empresa ja s'encarregarà dels serveis de manipulació i logística de Torraspapel.
132
treballadors
van ser recol·locats, acomiadats o es van acollir al pla de renda per a majors de 55 anys, a Sarrià.

El tancament a Sarrià de Ter

La planta de Torraspapel de Sarrià de Ter va tancar definitivament a l'octubre. Es van poder recol·locar 73 treballadors, 23 persones va ser acomiadades amb una indemnització de 35 dies per dotze mensualitats, i 36 més es van acollir al pla de renda per a majors de 55 anys. Entre els treballadors que es van recol·locar, 15 van anar a la planta que el grup té a Saragossa; 13, a la d'Almazán (Sòria); un, a Condat (Estat francès); 34, a Sant Joan les Fonts, i 10 es van distribuir entre el magatzem que la mateixa Torraspapel té al municipi de Sils, a les oficines de Barcelona i als laboratoris de Sarrià de Ter.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia