Societat

El centre ocupacional de Vimar a Palafrugell, a punt

Un cop inaugurat, la posada en funcionament és imminent, ara pendent només de completar el procés d'admissió

Donarà servei a 25 persones amb discapacitat intel·lectual de la comarca

El centre ocupacional La Bòbila Nova, de la Fundació Vimar, està ja a punt per rebre fins a vint-i-cinc usuaris de l'entitat de suport a persones amb discapacitat intel·lectual. Aquesta setmana passada es va celebrar una inauguració i l'entrada d'usuaris ja només depèn de la
culminació del procés d'admissió que està en marxa.

Els locals que ocupa la Fundació Vimar en el carrer Joan Fuster, número 30, són de propietat municipal i estan cedits des del 29 d'agost del 2007, sent alcalde Lluís Medir. La Diputació ha pagat dues terceres parts de la rehabilitació, gràcies a un conveni signat amb l'Ajuntament, que es va comprometre a pagar la resta i cedir el local, mitjançant un conveni que es va signar el 28 de març de l'any passat.

El local, adjacent al jutjat de pau, té una superfície de 500 metres quadrats. Les obres d'adequació de la primera fase de la rehabilitació es van efectuar el 2011 i les va finançar íntegrament (120.000 euros) la Diputació. Arran del conveni firmat l'any passat es va completar la reforma que s'ha anat fent en els darrers mesos i que es va completar al novembre. Els treballs han costat 240.000 euros, pagats en aquest cas a mitges per l'entitat supramunicipal i el consistori.

El centre es destinarà a allotjar un servei de teràpia ocupacional, adreçat a aquelles persones amb discapacitat que estan en edat laboral i han acabat el període de formació corresponent al centre Els Àngels de Palamós.

Quan el centre ocupacional estigui a ple rendiment, els usuaris disposaran d'una atenció diürna de tipus rehabilitador integral, a banda de la teràpia ocupacional que ha d'ajudar-los a la integració social i laboral.

LA XIFRA

500
metres quadrats
és la superfície corresponent al local municipal, que ara ocupa el centre ocupacional.

Mató: “Tanco els ulls i els veig integrant-se”

El president de la Fundació Vimar, Claudi Mató, va agrair a empresaris, institucions públiques i voluntaris l'esforç fet per fer realitat l'obertura del local. “Tanco els ulls i els veig en aquesta sala, ocupats, integrant-se en la societat”, va afirmar durant la presentació. El president de la Diputació, Joan Giraut, va mostrar la satisfacció per l'obertura del local, que “reduirà a zero la llista d'espera a les persones que ho necessiten”. L'alcalde de Palafrugell, Juli Fernández, va felicitar la fundació per la tasca “fantàstica” que fa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia