cultura

Mor el músic Ramunet, nom clau de la rumba

El músic Ramón Reyes Juan Ramunet, considerat com una de les principals figures de la rumba catalana –tot i no haver aconseguit la popularitat d'altres noms– va morir dilluns amb 69 anys d'edat.

Ramunt va néixer a Barcelona el 16 de juliol del 1946, i era el germà gran d'una altra destacada personalitat de l'anomenada rumba de la Cera –pel carrer de la Cera–, Peret reyes. Tot i no tenir una producció discogràfica molt extensa, en els ambients d'aquest estil musical era reconegut per la seva força interpretativa i se'l considera el rumber més pròxim al rock and roll.

El 1966 va enregistrar un EP titulat Ramunet y sus rumberos (Sonoplay) que incloïa temes com el futboler El partido, Bacalao salao, Tic tac i el volero Quizás. No va tornar a gravar fins que el també desaparegut Peret –Pere Pubill i Calaf–, un cop acabada la seva etapa com a predicador i renascut artísticament com a productor, li va produir el disc Marcha, marcha (1991). La cançó que donava títol a aquest treball seria versionada per Rosario Flores en un dels seus discos de més èxit, Muchas flores. Més tard Ramunet va gravar el disc Rumba fina (2006) amb producció de Pedro Burruezo i el seu darrer disc va ser Señor, publicat l'any passat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia