Administracions

Albiol trasllada al jutjat l'afer Tele B per retardar el relleu del censor de ‘L'estaca'

El PP impugna al jutjat els acords de l'oposició per rellevar Albert Fernández Saltiveri

El PSC, CiU i ICV alerten l'alcalde que els està obligant a denunciar-lo

La pugna que mantenen l'alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, i els partits de l'oposició (PSC, CiU i ICV-EUiA) per rellevar el conseller delegat de Badalona Comunicació es traslladarà en els pròxims dies al terreny judicial. Albiol ja ha donat les instruccions pertinents per impugnar davant un jutjat mercantil els acords dels seus rivals en la darrera junta general de Badalona Comunicació, quan el PSC, CiU i ICV-EUiA van fer passos per dotar-se d'una majoria al consell d'administració de Badalona Comunicació, que els permeti acomiadar el comissari polític de Garcia Albiol als mitjans públics, Albert Fernández Saltiveri, i nomenar Josep Vinyeta nou cap de la televisió i la ràdio municipals.

La junta general que Albiol impugnarà en les pròximes hores va tenir lloc el 20 de gener. Allà, l'alcalde va anunciar que havia acceptat la dimissió de Fernández Saltiveri i acte seguit l'havia contractat amb les mateixes funcions que prestava fins llavors.

L'oposició va instar l'alcalde a convocar ipso facto el consell d'administració de Badalona Comunicació per materialitzar el relleu. Albiol s'hi va negar. Els rivals polítics d'Albiol, el mateix dia 20, van sol·licitar la convocatòria del consell d'administració però, tot i que el termini legal expira dissabte, l'alcalde continua sense pronunciar-se.

Ahir, aprofitant la celebració del ple, l'oposició va incrementar la pressió sobre Albiol. Emparant-se en l'article 13.2 dels estatuts de Badalona Comunicació, va reclamar constituir-se en junta general (segons aquest article no cal convocatòria prèvia) per celebrar, a continuació, el desitjat consell d'administració. Però l'alcalde, com era d'esperar vist que és capaç d'inventar-se qualsevol maniobra per no perdre el control dels mitjans, s'hi va negar. És molt probable que també es negui a convocar aquesta setmana el consell d'administració de Badalona Comunicació, aferrant-se al fet que l'afer estarà en mans d'un jutjat.

En un jutjat és també on, molt probablement, recauran les demandes de l'oposició, que ahir ja va alertar l'alcalde que les seves decisions “representen un frau de llei”. “Anirem al jutjat i li passaran la mà per la cara”, va afirmar Ferran Falcó (CiU), convençut que les traves de l'alcalde “tindran conseqüències jurídiques”. Àlex Mañas (ICV-EUiA) i Jordi Serra van insistir que la legalitat jugava a favor de l'oposició i tota l'oposició, de manera inaudita, es va mostrar crítica amb l'actitud del secretari municipal “de limitar-se a prendre nota”. “Estan posant en risc les seves carreres polítiques i professionals”, va dir Falcó, dirigint-se a Albiol i al secretari.

Creixen les protestes

Mentre a l'interior de l'ajuntament se celebrava el ple, a la plaça de la Vila s'anaven succeint una sèrie de protestes. La primera, minuts abans de l'inici de la sessió, va arribar de la mà de la FAVB, que va llegir un comunicat per instar el govern del PP a retirar immediatament la multa de 15.000 euros a cinc membres de la Taula
de Mobilitat que al setembre van pintar un pas zebra reivindicatiu.

Uns minuts més tard, la plaça de la Vila ja es va omplir de ciutadans disconformes amb el govern municipal. Des dels treballadors de Badalona Serveis Assistencials que es queixaven de les retallades, fins als membres de la comunitat musulmana Al-Riduan, que ja ha denunciat el govern a un jutjat perquè consideren que el tancament de la seva entitat “és il·legal”. També ahir, l'Àgora Ciutadana va llegir un manifest en defensa de la llibertat d'expressió i de denúncia de l'atac a la revista Charlie Hebdo.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia