Administracions

Palamós pretén retenir al municipi més joves formats

El pla estratègic fins al 2025 alerta de l'envelliment de la població

El document fa propostes per millorar la ciutat

La població palamosina tendeix a l'envelliment i s'ha constatat que el municipi no aconsegueix retenir gaires joves amb titulacions superiors. Són dues de les febleses detectades en la diagnosi per elaborar el nou pla estratègic de desenvolupament local (PDL), un document que ja s'ha acabat de redactar i que, després de ser aprovat pel Consell Econòmic i Social de Palamós, dimarts va rebre el suport de tots els regidors del ple.

El pla conté un seguit de línies estratègiques per millorar el municipi estructurades al voltant de quatre eixos: el creixement econòmic –al voltant dels serveis i el turisme de qualitat–, la inclusió social, la preservació de l'entorn territorial i el foment de la participació i la coresponsabilitat dels veïns i el teixit social per tirar endavant noves polítiques.

El responsable de la consultora que ha coordinat el pla, Gerard Quiñones, destacava que totes les accions estan interrelacionades i “poden ser revisables en el temps segons els canvis”. Algunes de les debilitats, com ara l'envelliment, es poden convertir en oportunitats, per exemple aprofitant la presència de l'hospital i amb la creació d'empreses que treballin en l'atenció a la gent gran.

El Consell Econòmic i Social ara haurà de començar a definir el calendari i el pressupost per començar a treballar en la llista de mesures.

LA XIFRA

70
persones
han participat en els debats i han fet propostes per a la redacció del pla de desenvolupament palamosí.

Els grups polítics van per feina

El pas del PDL pel ple va servir, en paraules de l'alcaldessa, Teresa Ferrés, “per reforçar” el document. Tots els grups polítics hi van donar suport i van elogiar el fet que tothom hi ha pogut dir la seva. Només hi va haver algunes discrepàncies des de les bancades de Convergència i d'Unió, on Josep Radresa va trobar a faltar “més concreció”, però tots els edils van apostar per començar a desplegar accions de manera immediata. Ferrés va destacar que l'estratègia depassa colors i mandats polítics.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia