cultura

Serrat i Jessica Lange, junts a la Rambla

L'Arts Santa Mònica farà coincidir una mostra sobre el cantautor i una de fotografies fetes per l'actriu

L'Arts Santa Mònica de Barcelona ha començat el nou any anunciant una programació d'exposicions i activitats per al 2015 amb un fort pes de la música. Joan Manuel Serrat serà el protagonista al maig d'una mostra, comissariada pel periodista Miquel Jurado, que repassarà la trajectòria del cantautor amb motiu dels 50 anys de la seva primera actuació en públic al mític Estudi Toreski de Ràdio Barcelona.

També fa mig segle del primer disc editat per la discogràfica Concèntric, clau en la difusió de la cançó catalana. En aquest sentit, d'aquí a pocs dies, el 12 de febrer, s'inaugurarà la mostra Popcèntric. 50 anys de pop català, una mirada transversal per tota la història del pop català.

Arts Libris, amb Lange

La música, doncs, serà crucial en l'Arts Santa Mònica en els pròxims mesos, sobretot en la primera meitat d'any, en què també oferirà una mostra al març del grup CaboSanRoque, que treballa amb màquines sonores. Però la institució, que acaba d'estrenar nou director, el mallorquí Jaume Reus, també serà el marc d'iniciatives que ja formen part de la casa des dels seus inicis, com ara la fira Arts Libris, dedicada al llibre d'artista, que arribarà, com és tradicional, per Sant Jordi, i que enguany tindrà una convidada d'excepció: l'actriu nord-americana Jessica Lange. La protagonista d'El carter sempre truca dues vegades mostrarà una faceta poc coneguda de la seva personalitat, la de fotògrafa. L'actriu inaugurarà la mostra Unseen, amb fotografies, la majoria de les quals mai exposades, que Lange ha fet al carnaval de Chiapas. La mostra coincidirà en part amb la de Serrat.

Una altra exposició destacada en la programació del Santa Mònica és la dedicada al poeta Jaime Gil de Biedma, que arribarà a principis de setembre. Pel que fa a les arts visuals, a més del cicle ja inaugurat Trets enmig del concert, també es veuran mostres de dibuixos de l'estudi d'arquitectura RCR i la col·lectiva Translocacions, comissariada per Ramon Parramon.

Cancel·lació de Ballbé

Jaume Reus ha anunciat que s'ha cancel·lat la col·laboració del centre amb Bibiana Ballbé i el seu programa Caràcter 33, del qual anit es va emetre l'últim capítol. En l'espai annex del centre, en el seu lloc, hi haurà residències artístiques, la primera de les quals amb el músic Mazoni al llarg de tot el març, que compondrà un disc. També s'ha cancel·lat la segona i tercera part de l'exposició Catalunya creativa, comissariada per Ricard Mas.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia