Societat

1,6 milions de valencians es troba en risc de pobresa o exclusió

La situació afecta el 31,7 per cent de la població

S'ha produït un augment del 5,2 entre 2009 i 2013

El 31,7 per cent de la població del País Valencià, més d'1,6 milions de persones, es troba en risc de pobresa o exclusió, cosa que suposa un creixement del 5,2 per cent entre 2009 i 2013, el cinqué major registrat per un territori en aquest període.

Així es desprén del quart informe sobre l'estat de la pobresa a Espanya que ha presentat aquest dimarts la Xarxa Europea de Lluita contra la Pobresa i l'Exclusió Social a l'Estat espanyol EAPN i que analitza l'evolució de l'indicador europeu AROPE (combina la renda amb les possibilitats de consum i l'ocupació) en aquest període.

Segons indica el text, un total de 270.990 valencians s'han incorporat al llindar de la pobresa des de 2009 i el País Valencià s'ha col·locat com el segon territori que més increment ha experimentat en termes absoluts, només per darrere d'Andalusia. En aquesta comunitat, el risc de pobresa i exclusió és superior a la mitjana espanyola.

Pel que fa a les xifres estatals, el 27,3 per cent de la població del territori de l'Estat, més de 12,8 milions de persones, es troba en risc de pobresa o exclusió, xifra que s'ha incrementat un 2,6 per cent des de l'any 2009, és a dir, 1.320.216 persones més que han caigut en aquesta situació de vulnerabilitat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia