Educació

Badalona vol convertir un edifici catalogat en institut

L'antiga escola Lola Anglada fa un any que està tancada

Totes les forces del ple i del Parlament van donar suport a la proposta, però no s'ha fet res

L'increment demogràfic reforça la necessitat

Aquest és el segon curs que l'antic edifici de l'escola Lola Anglada està tancat i sense ús, després que mestres i estudiants es traslladessin al nou edifici el gener passat. Al març el ple de l'Ajuntament de Badalona va aprovar per unanimitat una moció en què es reclamava que l'espai, un immoble construït a principi dels anys trenta del segle passat i que forma part del catàleg del patrimoni municipal, es convertís en institut de secundària per donar resposta a la demanda creixent de places de secundària en aquesta zona de la ciutat.

La petició va rebre posteriorment el suport de tots els grups del Parlament de Catalunya. El president del grup municipal de CiU i diputat al Parlament, Ferran Falcó, va ser l'impulsor de la proposta al Parlament, que instava a incloure en el pressupost del 2015 una partida per tirar endavant el projecte. Finalment aquesta partida no hi és i la comunitat educativa dels barris de Canyadó i Casagemes ha decidit iniciar mobilitzacions per reclamar l'institut. El primer pas serà crear la Plataforma Institut Lola Anglada. Un cop constituïda, tenen previst reunir-se amb tots els grups municipals de la ciutat per mirar de desencallar la creació del centre de secundària, que asseguren que és “imprescindible en vista de la situació demogràfica de la zona”, en paraules de Pedro Jesús Fernández, president de l'AV de Canyadó.

Des de l'equip de govern municipal asseguren que hi ha una “aposta clara” pel Lola Anglada, però des de CiU Falcó considera que el consistori “no pressiona prou”. “Cal alguna cosa més que gestos perquè, de necessitats, n'hi ha a molts municipis”, diu, tot i que es mostra optimista que el centre pugui ser una realitat el curs 2016/17.

LA DATA

03.07.14
El Parlament de Catalunya
va donar suport unànime a la proposta de reconvertir l'antiga escola en institut.

Una rua reivindicativa per començar

Els veïns dels barris de Canyadó i Casagemes i la comunitat educativa de la zona tenen previst convertir la rua de carnestoltes d'aquest divendres en el primer acte reivindicatiu per reclamar que l'antiga escola Lola Anglada es converteixi en un institut de secundària. L'objectiu és cridar l'atenció i pressionar perquè l'Ajuntament i la Generalitat es comprometin a redactar el projecte i les obres comencin aquest mateix any. “No podem permetre que l'edifici es vagi degradant sense cap ús”, afirmen.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia