Urbanisme

Tarragona aposta per guinguetes de platja amb cuina i obertes tot l'any

Les noves estructures obriran per Setmana Santa i s'instal·laran a les platges urbanes de l'Arrabassada i Savinosa

Estaran fetes exclusivament de fusta

Tarragona arrencarà la propera temporada turística, a partir de Setmana Santa, amb un nou concepte de guingueta, en marxa a les dues grans platges urbanes, la de l'Arrabassada i la de la Savinosa. A mitjan gener van començar les obres d'instal·lació de les noves estructures, que seran de tipus permanent i tindran permís per obrir durant tot l'any i que, per primer cop, inclouran el servei de restaurant. “Passem de la típica guingueta petita, on sols et prenies una cocacola i unes patates, a un concepte més ampli”, explica Raquel Casals, arquitecta de l'Oficina de Projectes.

En total, s'instal·laran quatre guinguetes noves de tipus permanent, tres a la platja de l'Arrabassada, sobre la sorra (dues amb cuina pròpia i una tercera de tipus chill out) i una quarta a la platja de la Savinosa. En tots els casos, estaran gestionades pels nous concessionaris que aquest estiu ja van atendre les antigues estructures pel retard en la construcció. “Ha estat un procés llarg, però volíem garantir que l'Ajuntament fixava el projecte i el constructor”, va detallar la regidora de Llicències, Victòria Pelegrín

Les noves estructures estaran totalment fetes amb fusta, també en els casos que s'ha hagut de fer un pilotatge com a fonament, per tal de garantir tant la seva resistència (la concessió és a un màxim de 15 anys) com que, quan es retiraran, no deixaran cap tipus de resta a la sorra. “És un tipus d'estructura pionera a les platges catalanes”, va assegurar Carles Pons, l'arquitecte de l'empresa constructora, Artifex.

Les guinguetes ocuparan una superfície de 150 metres quadrats i oferiran facilitats a l'accés de discapacitats físics, així com lavabos propis. Durant la temporada d'estiu, podran ampliar la seva superfície i incorporar pistes de vòlei platja. Els concessionaris hauran de finançar el cost de la construcció (que va dels 135.000 euros als 95.000 euros, segons la guingueta) i un cànon anual d'entre 20.000 i 30.000 euros. “Cada concessionari decidirà quins dies obre al llarg de tot l'any, però creiem que les platges urbanes atreuen prou gent durant l'hivern per donar servei tots els caps de setmana”, va dir Pelegrín.

L'extensió al Miracle, en interrogant

El nou model de guingueta (que també incorpora imatges variables relatives a la difusió de la marca de ciutat) s'instal·larà exclusivament a les platges urbanes de la ciutat, mentre que la resta continuarà amb estructures desmuntables i més reduïdes. L'única platja urbana que en queda fora és la del Miracle, on l'Ajuntament està pendent del desmuntatge de la plataforma de formigó del passeig per redefinir-hi l'espai.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia