Societat

Milers de visitants omplen els carrers pels carnavals

A Roses, hi van participar 56 carrosses i comparses

Uns 27.000 espectadors a la rua de Blanes

A Lloret, es va fer una carrossa solidària en suport a la investigació de l'atròfia muscular espinal

Roses, Lloret de Mar, Blanes, l'Escala o Sant Antoni de Calonge van ser algunes de les moltes poblacions gironines que, ahir, van sortir al carrer per celebrar el carnestoltes. A Roses, per exemple, ho van fer a l'engròs perquè, de fet, el consideren la seva festa major. Unes 69 colles –56 carrosses amb les seves comparses– i unes 3.000 persones van participar en la passada, que és com anomenen els rosincs la desfilada. Es va fer al migdia i, tot i que quan va començar plovinejava, no va espantar els visitants que van omplir de gom a gom els carrers de Roses.

Es van poder veure tota mena de disfresses, des de les més típiques com és anar vestit d'indi, madame, arlequí, policia sexi o hippy, o de personatge de dibuixos animats com ara Minnie, Popeie i Olívia (del grup Corre Cuita, que aquest any eren la colla del rei i la reina infantils), Fiona, Petter Pan o Doraimon.

També carrosses i comparses sobre el Titànic, Abba o Moulin Rouge o de príncep o princesa de Beckelar d'una de les colles més grans del carnaval de Roses, la Pim Pam Pum, que té unes 280 persones i que eren els reis i reines adults de la festa.

A Lloret de Mar, ahir, van ballar seguint el ritme de la segona passada de la rua de carnaval, que va omplir la localitat. Hi van participar més de 1.600 persones, 22 colles –10 comparses i 12 carrosses– d'arreu de les comarques gironines. La novetat d'enguany va ser una carrossa solidària en suport a la investigació de l'atròfia muscular espinal, una malaltia que patia un infant del municipi que va morir fa poques setmanes.

A Blanes, més de 27.000 espectadors van seguir la rua en què van desfilar més de 1.500 participants, 20 comparses i 19 carrosses. La major part dels espectadors provenien de les dues comarques de l'àmbit d'influència de Blanes: la Selva i l'Alt Maresme.

A l'Escala, hi van participar 16 carrosses i 20 comparses, que sumaven més de 1.200 persones disfressades. Els guanyadors van ser Sister Act, de la colla Noies Joves, en comparses i La màscara, de la colla del Pòsit, en carrosses.

A Hostalric, també van celebrar, ahir, el seu carnestoltes, amb una rua, xocolatada, ball i concurs de disfresses. Els guanyadors del concurs de disfresses als comerços van ser Ferrer Perruquers, Òptica Carol i Modes Eva.

A Santa Coloma de Farners, prop de 1.300 persones van desfilar durant tres hores per la ciutat. També es van donar premis que van ser per als Gladiadors (premi jurat popular), Miniondancecenter (coreografia), Cowboys de Maçanet (carrossa) i Passa-t'ho pipaaaa (vestuari).

Pel que fa a Santa Feliu de Guíxols, els guanyadors de la rua que es va fer dissabte van ser: la Carnavesca d'Olot i Castellfollit de la Roca, en la modalitat de carrossa gran; Golfos & Gracs de Sant Feliu, en carrossa petita; Petardas de Sant Feliu, en comparsa, i Els Pimpons, en la modalitat de colles locals de Castell-Platja d'Aro.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia