Infraestructures

La conversió de la via del tren en tramvia a Balaguer mantindrà el traçat actual

Costarà 5 milions i pretén eliminar la barrera urbanística de les vies

FGC ofereix les estacions en desús de la línia Lleida-la Pobla per a usos turístics

El Departament de Territori i Sostenibilitat va presentar ahir la proposta de transformació de la via del tren en tramvia a la ciutat de Balaguer. La proposta es basa a mantenir el traçat actual, però integrant-lo en l'entorn urbà mitjançant la implantació del tramvia.

L'actual via del tren, que pertany a la línia Lleida-la Pobla de Segur dels FGC, actua com una barrera arquitectònica per a dues de les zones de creixement urbanístic de Balaguer. Aquesta és la tercera de les solucions que s'hi han anat plantejant i és la més barata, uns 5 milions. S'ha descartat fer subterrànies les vies, que costava 80 milions, i el trasllat fora de la ciutat, uns 26,5 milions. L'alcalde de Balaguer, Josep M. Roigé, destaca que ara s'opta per la solució “més factible”. El projecte comprèn la urbanització i el condicionament de l'entorn de l'estació, i la pavimentació i semaforització de set encreuaments. Els combois reduiran la velocitat a l'interior de la ciutat per conviure amb vehicles i vianants. El projecte bàsic ja s'està redactant i el conseller de Territori, Santi Vila, assegura que l'actuació pot servir de model a altres ciutats.

D'altra banda, Vila també va anunciar ahir la cessió de l'estació de ferrocarril de la Pobla de Segur a l'Ajuntament, que la reclamava per convertir-la en un punt d'informació turística. És la primera actuació del pla de dinamització d'estacions en desús de la línia Lleida-la Pobla de Segur. FGC ja ha iniciat contactes amb la resta de municipis per si també hi estan interessats.

Altrament, la conselleria va confirmar ahir una inversió de 350.000 euros per enllaçar la carretera de Guissona amb Cervera i l'A-2.

LA XIFRA

15.400
metres quadrats
és la superfície que abasta tot el projecte. Convertirà 680 metres de línia de tren en tramvia.
242
metres de vies
es transformaran en vies amb placa de formigó. També es desplaçaran les andanes.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia