Política

Cares ja conegudes per governar Tossa de Mar

Gisela Saladich (TU) i Imma Colom (CiU), úniques candidates confirmades fins ara

A Tossa de Mar les dues formacions que van treure més regidors en les passades eleccions municipals aposten per les mateixes caps de llista. L'alcaldessa, Gisela Saladich (Tossa Unida), ja va confirmar fa temps que continuava encapçalant Tossa Unida (TU), mentre que a CiU continuen apostant per Imma Colom. La candidata de CiU va ser la més votada en les últimes eleccions, amb un 41% dels vots, que es van traduir en sis regidors, seguida de TU, que va aconseguir un 33% dels vots i que, amb quatre regidors, va fer un pacte amb el PSC (3 regidors) que li ha permès governar durant aquests quatre anys amb comoditat. El PSC encara no té definit el candidat o la candidata que presentarà, i que no necessàriament serà la portaveu del grup, Anna Gata. De fet, Gata (que no és militant) va dir fa mesos que no tenia intenció d'encapçalar la llista, però encara no està descartat que ho faci, segons fonts del PSC.

Imma Colom va ser regidora de Sanitat i Medi Ambient del 2000 al 2003. El 2007 es va presentar per primer cop com a cap de llista, i la seva candidatura va aconseguir majoria absoluta.

Regidors que no hi seran

Nascuda fa 55 anys a Cantonigròs (Osona), ja en fa 29 que viu a Tossa. És llicenciada en medicina i exerceix de metgessa d'atenció primària al CAP de Tossa. Algunes novetats respecte del 2011 són que les regidores Maria Teresa Moré i Assumpta Margenats no formaran part de la llista aquest cop, mentre que els altres tres regidors de CIU a l'Ajuntament (Joan Antoni Hervías, Emili Oller i Quim Coris) han confirmat que sí que seran a la candidatura.

Per la seva banda, Saladich va ser qui va anunciar abans que continuaria encapçalant la llista (el juny de l'any passat), però també va dir que aquestes seran les últimes eleccions en què serà la número u de la llista, i que llavors hi haurà d'haver un relleu.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia