cultura

El professor Pau Rausell, un valencià en el Consell Social de la Cultura de Catalunya

La incorporació del professor Rausell compleix la quota de cinc persones de reconeguda competència, prestigi i relleu en l'anàlisi de la realitat i les polítiques culturals

El professor de la Universitat de València Pau Rausell ha sigut convocat aquest dimarts per a la constitució del Consell Social de la Cultura de Catalunya, un nou òrgan consultiu, aprovat pel govern català el novembre de l'any 2014. El Consell estarà format per 52 membres del món econòmic, social i cultural. I té la intenció de “donar més centralitat a la cultura”.

Entre els objectius del Consell es troba el de posar en valor el seu paper en la configuració d'una societat més pròspera, més capacitada i amb més possibilitats individuals i col·lectives de progressar, aconseguir “polítiques més eficaces, consensuades i obertes a la societat en matèria de cultura”, a més de “millorar l'assessorament i la transparència de l'Administració”.

L'òrgan acull persones representants del món empresarial, sindical i econòmic i de l'àmbit educatiu i associatiu. La incorporació del professor Rausell compleix la quota de cinc persones de reconeguda competència, prestigi i relleu en l'anàlisi de la realitat i les polítiques culturals, junt amb els economistes Ezequiel Baró i Lluís Bonet; l'expert Xavier Cubeles; i el consultor Xavier Marcet. Pau Rausell és l'únic membre dels professionals que no és català.

El nou òrgan farà un seguiment del sector i de les polítiques públiques del govern. Entre altres funcions, vetlarà per assolir la màxima socialització del fet cultural i assessorarà o emetrà informes sobre polítiques adreçades a aconseguir-ho. A més, haurà de fer el seguiment del pla d'actuació anual del Departament de Cultura i de la seua incidència en la societat, així com la participació catalana en els programes de la Unió Europea.

Una altra de les seues missions serà analitzar els plans estratègics, la formació de clústers, l'estat de la formació i els recursos educatius en l'àmbit cultural. L'exercici de les funcions ordinàries dels membres del Consell Social de la Cultura no implica la percepció de cap remuneració ni la percepció d'indemnitzacions per assistir a les sessions.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia