cultura

Mor als 89 anys l'actriu Nadala Batiste

Va participar en sèries de televisió com ‘Ventdelplà', ‘Plats bruts' i ‘Secrets de família'

El 2003 va rebre la Creu de Sant Jordi per la seva aportació a l'escena catalana

L'actriu barcelonina Nadala Batiste i Llorens ha mort aquest dijous a l'edat de 89 anys, ha informat avui l'Associació d'Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC), de la qual era sòcia fundadora. Va treballar sobretot al teatre i la televisió, on va participar en sèries com Ventdelplà, i Secrets de família.

Nascuda a Barcelona el 1925, Batiste va començar la seva carrera al teatre en grups independents i com a membre de l'Agrupació Dramàtica de Barcelona.

A la dècada dels seixanta va fer el salta a la petita pantalla i, des de 1967 a 1972, va interpretar diversos papers per al programa de RTVE Teatre català. També va figurar a la sèrie La Saga dels Rius, el 1976.

A la dècada dels 80 va treballar en diversos muntatges del Centre Dramàtic de la Generalitat, on va representar obres dels autors catalans més reconeguts.

Entre les seves últimes aparicions a la televisió hi ha sèries de TV3 com Ventdelplà, Secrets de família i Plats Bruts,entre altres. També va tenir papers en telefilms com Càmping, Junts, Aquells cels, La dama enamorada o Quan la ràdio parlava de Franco.

Pel que fa al cinema, va participar en films com La plaça del Diamant, La febre d'Or, Una nit a Casa Blanca, Una casa de bojos, El pianista, i D'ara endavant.

El 2003 va rere la creu de Sant Jordi per la seva aportació a l'escena catalana.

La cerimònia de comiat tindrà lloc el dissabte que ve a les 13 hores al Tanatori de les Corts.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia