Política

El PSC es conjura per “reconnectar amb la cultura del país”

El PSC va presentar el seu “compromís amb la cultura” a través d'un document programàtic de 21 pàgines. En un acte a Barcelona, el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, va demanar “disculpes a creadors i artistes per haver hibernat i desconnectat els darrers temps”. “Aquest document és el primer petit pas per reconnectar amb la cultura del nostre país”, va afirmar. A parer d'Iceta, el govern de Mas vol considerar la cultura com una estructura d'estat. I sobre això, va ironitzar. “Ni a Ceausescu se li hauria acudit”, va dir, citant el dictador romanès.

El líder socialista va acusar el president Mas de dirigisme polític en l'àmbit cultural i es va postular com a alternativa per als “sectors més dinàmics i els creadors culturals”. “La cultura no ha d'estar al servei del país, ni d'una llengua ni d'una ideologia, la cultura ha d'estar al servei de les persones”, va subratllar. En aquest acte el van acompanyar Carmen Alborch (senadora i exministra de Cultura), Albert Graus (representant de l'associacionisme cultural), David Matamoros (productor) i Albert Folk (actor i director), entre d'altres.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia