Urbanisme

Urbanisme

Petició popular per a l'adaptació dels accessos a establiments i edificis de Girona

Barri Vell, accessibilitat nova

Marta Díaz va iniciar una petició a Change.org perquè s'adaptin comerços privats i edificis públics per a l'accés a persones amb mobilitat reduïda

ICV ho va portar al ple de dilluns i el govern es va comprometre a fer-hi més

La queixa d'una veïna de Girona, Marta Díaz, a través del web Change.org, sobre la manca d'accessibilitat per a persones amb la mobilitat reduïda als edificis de la ciutat, ha arribat al ple. El grup d'ICV-EUiA va fer seva la petició de Díaz a l'alcalde, Carles Puigdemont, a fi que es faci l'adaptació dels comerços i edificis que encara no estan adaptats. L'autora de la petició, que va en cadira de rodes, ha recollit unes 5.000 adhesions. Díaz té esclerosi múltiple i fibromiàlgia i es mou per la ciutat amb una cadira elèctrica que pesa 185 quilos. Aquest fet, diu, fa molt difícil que la gent que la vol ajudar ho pugui fer: “El més mínim escaló fa que no pugui passar. Amb el pes de la cadira i el meu, ni tres homes poden aixecar-me.” S'hi troba sobretot al Barri Vell. “Hi ha moltes botigues i edificis públics del carrer Nou, Santa Clara, Ciutadans, als quals no puc accedir. Fins i tot en farmàcies, i, per la meva malaltia, he d'anar-hi sovint”, assegura. Hi afegeix, però, que el problema afecta tota la ciutat. La seva petició a Change.org va ser resposta per l'alcalde. Puigdemont va reconèixer que queda tasca per fer en aquest sentit, tot i que diu que se n'ha fet molta, i que es continuarà fent. Díaz va assistir al ple. Abans d'entrar-hi, diu, el regidor d'Urbanisme, Carles Ribas, li va dir que li trucaria perquè els ajudi a identificar punts negres pel que fa a l'accessibilitat. Tots els grups del ple van votar a favor de la moció. Díaz ho agraeix, però hi afegeix que espera que no quedi només en una expressió d' intencions, sinó que s'actuï. “Serà un bé per a la gent que va amb cadira de rodes, per a la gent gran, per als turistes i per a tot Girona”, conclou.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia