Societat

L'Ajuntament de Bescanó ja té construïda la rèplica de l'estació del carrilet

L'edifici es convertirà en un centre d'atenció als visitants i de promoció turística i econòmica local

La previsió és obrir l'equipament aquest mes

L'Ajuntament de Bescanó ja ha acabat la construcció de la rèplica de l'estació de l'antic carrilet Olot-Girona. La previsió és que aquest mateix mes hi comenci l'activitat per la qual s'ha construït: la de convertir-se en un espai d'atenció i informació als visitants i usuaris de la via verda, a més de ser el centre neuràlgic de la promoció del municipi.

El nou edifici té la mateixa configuració que tenia l'antic, però amb alguns elements moderns per donar un contrapunt al disseny clàssic. Per dins, és una sala diàfana en la qual hi haurà uns plafons amb informació, un taulell d'atenció i la possibilitat d'obrir-hi una botiga de productes de quilòmetre zero.

S'ha construït, a més, a l'altra marge de la via verda, perquè no entrés en contradicció amb el planejament de Bescanó, que preveu un carrer on hi havia l'antiga estació, que es va enderrocar pel seu mal estat.

El regidor de Promoció Econòmica, Pere Lluís Garcia, creu que “no s'ha desenvolupat prou el potencial turístic que té Bescanó”. “El nou equipament pot ajudar-hi i hi apostem de manera decidida”, assegura. L'alcalde, Xavier Soy, posa en relleu alguns d'aquests potencials apuntats pel regidor: “Tenim el volcà de la Crossa, el pou de glaç, la via verda, l'illa del Ter i aviat la passarel·la que connectarà la vall del Ter amb la vall del Llémena, entre molts altres atractius.”

En aquests moments, hi ha en curs el concurs públic per escollir l'empresa que ha de gestionar el nou equipament. L'alcalde diu que la responsabilitat dels gestors serà “mantenir les instal·lacions i, a canvi, organitzar totes les activitats lúdiques, culturals i esportives que vulguin” al voltant del patrimoni natural, històric i cultural de Bescanó.

LA XIFRA

206.123
euros
era el cost del projecte de construcció de l'estació, futur “centre neuràlgic” de la promoció de Bescanó.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia