Economia

L'administrador de la Grober declara com a imputat

Compareix per la querella presentada pels treballadors, que l'acusen d'apropiació indeguda

La defensa nega cap irregularitat i avança que hi ha actius suficients per fer front als deutes

L'administrador de la tèxtil Grober de Bescanó, Lluís Carbonell, va comparèixer ahir davant el jutge com a imputat per la querella sobre apropiació indeguda i delicte societari presentada pels treballadors, que l'acusen d'haver dut a terme una falsa comptabilitat. L'advocat de Carbonell, Paco Sanz, va negar les acusacions i va recordar que “cap dels auditors externs que han fiscalitzat els comptes” havien detectat cap irregularitat i que, curiosament, aquests fets no s'havien denunciat abans.“Sembla estrany que tot això sorgeixi quan apareix un conflicte entre empresa i treballadors”, va dir Sanz.

La suposada comptabilitat paral·lela ja va ser denunciada pels treballadors al jutjat social, que ho va desestimar per manca de proves. Ara, però, la plantilla afirma que aportarà documentació i testimonis que ho evidencien i el seu advocat, Joan Xifra, també ha avançat que ampliaran la querella criminal, perquè han descobert que al setembre –un cop l'empresa ja estava tancada– l'administrador va cedir a uns familiars els drets d'explotació de la central hidroelèctrica que abastia d'energia les màquines.

Paral·lelament al procés penal, continua endavant el procés de liquidació de l'empresa. Actualment, va afegir-hi Sanz, s'està valorant tant la maquinària com les propietats de la tèxtil, que arrossega un passiu que puja a set milions d'euros. En aquest sentit, l'advocat de la propietat explica que tant la maquinària com les propietats poden arribar a vendre's per una quantitat d'entre nou i deu milions, venda que permetria cobrir els deutes amb els creditors i també pagar les indemnitzacions a la plantilla.

LA FRASE

Sembla estrany que tot això sorgeixi quan apareix un conflicte entre l'empresa i els treballadors
Pablo Sanz
advocat de lluís carbonell

LA DATA

09.03.15
Dia
que les treballadores de la Grober posen fi a la vigilància davant l'empresa. Sis mesos després de l'inici.

L'acampada davant la tèxtil arriba a la fi

Sis mesos i sis dies. Aquest és el temps que els treballadors de l'emblemàtica tèxtil hauran estat fent guàrdia, nit i dia, davant les instal·lacions per evitar que ningú s'endugués la maquinària. La vigilància dels treballadors va arribar a la seva fi dilluns a les vuit del vespre, quan van ser substituïts per una empresa privada de seguretat a conseqüència del fet que ja s'està tramitant la liquidació de l'empresa. Una vintena de treballadores de la Grober ho explicaven ahir davant els jutjats de Girona, on es van concentrar amb motiu de la declaració de Carbonell. Fent memòria d'aquests mesos transcorreguts des del 3 de setembre, quan van començar l'acampada, explicaven que fins i tot dilluns un antic client de l'empresa que no s'havia assabentat del tancament hi havia anat a buscar material. També calculaven que dels 78 treballadors acomiadats, només n'hi ha una desena que ara treballen.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia