Política

El PSC diu a CiU i ERC que no acullin trànsfugues

Critica amb contundència el pacte anunciat a Girona entre CiU i Avancem

La candidata del PSC a l'alcaldia de Girona, Sílvia Paneque, va demanar ahir a CiU i ERC que no “emparin accions de transfuguisme”, en al·lusió directa al pacte anunciat dimecres a la tarda entre CiU i Avancem a l'Ajuntament de la ciutat. Paneque, que ahir va presentar el procés per escollir els membres de la llista socialista –vegeu-ne peça–, va defensar el model socialista com a única alternativa d'esquerres, en referència a l'acord entre CiU i ERC per bastir majories en el màxim nombre d'ajuntaments catalans.

Manca d'ideologia

Sílvia Paneque es va mostrar molt crítica amb el pacte anunciat en un àmbit local entre Avancem –que lideren Glòria Plana i Ignasi Thió–, i CiU. Per la socialista, aquestes estratègies electorals no sembla que tinguin a veure “amb pactes ideològics i amb un model de ciutat”, sinó que obeeixen a altres interessos. L'alcalde de Girona, i candidat de CiU a les municipals, Carles Puigdemont, tampoc es va salvar de les crítiques de la líder socialista, especialment pel seu compromís amb la ciutat. Segons Paneque, Puigdemont és un “alcalde que vol ser conseller, que no es preocupa del dia a dia i que, en aquest sentit, fa sevir l'alcaldia com a trampolí cap a la Generalitat”. També va animar MES a fer l'esforç d'obrir el debat del model de ciutat a la societat, tal com, segons manté, han fet els socialistes, amb les primàries.

La llista, en mans de la societat

El PSC de Girona, segons va explicar Sílvia Paneque, obrirà la confecció de la candidatura a militants i simpatitzants en un procés semblant al de les primàries a través del qual va ser escollida com a cap de llista. Fonamentalment, els simpatitzants i militants –pròximament es farà públic el sistema i l'adreça de correu electrònic–, després de registrar-se, podran proposar candidats. Després d'avaluar-los –el més destacat d'aquest compromís personal de Paneque–, en una votació es podran escollir els llocs del 2 al 14 de la llista. Els candidats signaran un document amb el compromís de retornar l'acta de regidor. Paneque va reiterar que es presenta per dos mandats.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia