Serveis

Mataró fa obres al port perquè hi puguin amarrar grans iots

S'està buidant de pedres la dàrsena per assegurar una fondària de 4,5 metres

Es vol ampliar així l'ocupació

L'empresa Varador 2000, que des de l'estiu passat gestiona la base nàutica Mataró Marina Barcelona, està ultimant els treballs per adequar el fons al calat que necessiten les embarcacions de gran eslora que hi fan estada. Per fer les obres, l'empresa ha hagut de traslladar algunes de les embarcacions a l'altra base que gestiona al port d'Arenys de Mar i tenir més espai per maniobrar amb les grues que treuen les pedres i roques del fons de la dàrsena. La marina disposarà d'una profunditat mínima de 4,5 metres a quasi tot el seu perímetre, que pot arribar als 6 metres en algunes zones. Amb aquests treballs s'assegura l'entrada a port d'embarcacions de 50 metres d'eslora i algun de més gran en determinades zones de la marina.

Des del juliol passat l'empresa Varador 2000 té la concessió administrativa per explotar la dàrsena. Un cop enllestides les obres, els responsables de l'empresa preveuen que podran encabir-hi entre 25 i 30 vaixells, en funció de les eslores. Actualment Mataró Marina Barcelona està al 50% d'ocupació, per això s'han pogut fer aquestes obres de millora, amb la voluntat de facilitar l'accés a nous clients.

El gerent del port de Mataró, Joan Bellavista, assegura que els treballs no han suposat cap trasbals per a la resta d'usuaris de la infraestructura. Segons explica, hi havia alguns punts on els velers de més calat tenien dificultats per maniobrar, tot i que inicialment es creia que hi havia prou fondària. L'operació també contribuirà a millorar l'estabilitat del moviment de les aigües i a reduir-ne l'agitació, i les pedres que s'han extret s'utilitzen per reforçar el contradic del moll de ponent del port.

La major part de les embarcacions de gran eslora fan l'estada durant els mesos d'hivern per fer-ne el manteniment i poder embarcar-se a l'estiu. “Ara ja n'hi ha que han marxat i ja ha anat bé per fer les obres”, explica Bellavista, que es mostra satisfet de l'activitat que genera la base nàutica. “Dóna vida als serveis del port, les embarcacions i les tripulacions quan hi fan estada.”

LA XIFRA

4,5
són els metres de fondària mínima que tindrà la dàrsena on amarraran els vaixells de més eslora.

LA FRASE

L'activitat que ens genera l'estada d'aquestes embarcacions al port és molt positiva
Joan Bellavista
gerent del port de mataró
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia