Política

Troben culpable l'autor del furt de l'estelada de Vilobí

La jutgessa veu voluntària l'acció del veí de Maçanet, que haurà de pagar 180 euros de multa, els 80 del cost de la bandera i les costes judicials

L'alcaldessa diu que s'ha admès l'acte vandàlic

L'autor del furt de l'estelada d'una rotonda de Vilobí haurà de pagar 180 euros de multa, 80 euros del cost de la bandera sostreta a l'Ajuntament i assumir les costes judicials (que superaran la sanció econòmica). Segons conclou la sentència número 28/15 del jutjat número 1 de Santa Coloma de Farners, el veí de Maçanet de la Selva Josep Brossa de la Barre va endur-se l'estelada de la rotonda de la zona esportiva de Vilobí la matinada del dissabte 24 d'agost de manera voluntària.

La resolució, del 20 de febrer, considera que els fets no poden ser considerats una falta de danys, sinó que només són un furt. La jutgessa veu sense fonament la versió de Brossa, que havia assenyalat que havia trobat l'estelada al mig de la rotonda “arrugada i bruta”.

En el seu escrit de defensa, l'autor del furt havia assegurat que se la volia quedar i guardar-la a casa perquè li havia agradat, però el conductor del vehicle en què viatjava (un guàrdia civil) li va aconsellar que la llancés per la finestra, cosa que va fer una estona més tard. Brossa també havia dit que s'havia aturat a la rotonda perquè tenia ganes d'orinar.

L'alcaldessa de Vilobí, Olga Guillem (CiU), diu que la sentència ha admès que va ser un acte vandàlic. “Ens ho agafem com una broma perquè la multa és de poc valor, però com a mínim es reconeix que és un acte vandàlic.”

Guillem considera que en una societat s'ha de mantenir el respecte. “A mi no m'agraden segons quines coses, però no recorro a la violència”. L'Ajuntament encara no ha cobrat els 80 euros de l'estelada. En el judici de faltes a Santa Coloma, el regidor de Governació, Salvador Martí, va dir que, a banda dels 80 euros, l'estelada “és un símbol”.

LA FRASE

Ens ho agafem com una broma perquè la multa és de poc valor, però es reconeix que és un acte vandàlic
Olga Guillem
alcaldessa de vilobí (CiU)

“Ara cal una grua per treure l'estelada”

A Vilobí d'Onyar hi ha quatre estelades penjades, una per poble (Vilobí, Sant Dalmai Salitja) i una a la urbanització de Can Terrer. La que va desaparèixer l'agost del 2014 és la de la zona esportiva de Vilobí. L'endemà que el veí de Maçanet se l'endugués (i més tard la llancés per la finestra), dos regidors (Martí i Borrell) en van penjar una altra. L'alcaldessa diu que han penjat l'estelada amb un pal més consistent i a més altura. “Ara cal una grua per treure l'estelada”, assegura Guillem, que aspira a la reelecció.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia