Política

SALVI GÜELL

ALCALDABLE D'ERC A CASTELLÓ D'EMPÚRIES

“Cal un canvi a Castelló i a ERC estem preparats”

L'exalcalde vol recuperar l'alcaldia

A més de propostes d'àmbit local, Güell defensa que ERC és la garantia de suport al procés nacional

El portaveu actual d'ERC al consistori (a l'oposició), i exalcalde del municipi del 2007 al 2011, repeteix com a cap de llista de la formació.

Després d'un mandat d'alcalde (del 2007 al 2011), Salvi Güell ha passat aquests últims quatre anys a l'oposició, com a portaveu del grup d'ERC reduït a dos regidors. Repeteix com a alcaldable amb l'objectiu de recuperar l'Ajuntament de Castelló d'Empúries.

Els temes més polèmics a Castelló, com ara la zona blava i la gestió de la platja, sembla que s'estan desencallant; com enfocarà la campanya?
Era previsible que això passés; el govern municipal ha tardat tres anys i mig i ara s'afanya a actuar per treure'n rèdit electoral, però són dos casos diferents; la zona blava s'ha fet d'esquena a la població i ha provocat rebuig des de l'inici, ara volen donar la sensació que es fa algun tipus d'acció per guanyar-se la confiança dels electors però dubto que funcioni perquè la gent té memòria. De totes maneres no és clar que ja no hi hagi zona blava i s'ha d'estudiar bé.
I pel passeig d'Empuriabrava?
Això depenia de l'Estat i sabíem que la decisió estava al caure. No sé si és casualitat o no que s'hagi resolt just ara, però sí que és un perjudici que hagi sigut tan tard. També és clar que l'alcalde en fa un ús partidista perquè, als de l'oposició, ni se'ns va dir ni se'ns ha explicat el projecte de passeig. Nosaltres tenim clar que la remodelació del passeig és prioritària; si entrem a l'alcaldia mirarem el projecte i quins canvis s'hi han de fer si cal; d'entrada ens sembla que per a aquest projecte s'hauria d'haver fet un concurs.
Quins altres temes planteja
per a aquestes eleccions?
El gran tema és que no es pot governar d'esquena a la ciutadania, els veïns han de poder ser escolats. Proposem pressupostos participatius, més participació del públic en els plens, la creació de regidors de barri o de proximitat (ja ho portàvem en l'anterior campanya). Volem que els ciutadans tinguin un referent més proper i una relació més fluida amb el govern municipal.
Més propostes?
Cal revitalitzar el teixit comercial i turístic del municipi, ja que l'activitat ha baixat –i la zona blava l'ha fet baixar més–. S'han de prendre mesures a Empuriabrava i molt concretament a Sant Mori; també al centre històric. S'ha de repensar tota la promoció turística, i en particular com podem aprofitar les 70.000 persones que visiten el parc natural i que ara mateix no vénen fins al poble.
El govern municipal actual es va trobar un municipi endeutat, això és el llast de quan governava ERC?
Tothom té la seva versió; quan vam arribar l'any 2007, fruit de la mala planificació anterior (s'havia executat tota la despesa abans), vam trobar factures al calaix, vam haver de fer un pla de 4 milions d'euros per sortir-ne i ho vam arrossegar sense poder fer res més, a més de les polítiques de l'Estat que no ens van ajudar. En l'últim mandat, en canvi, han pogut fer préstecs llargs, i tot i això el govern de Sanllehí ja ha ajornat dues vegades les amortitzacions del préstec que ha fet i ho hauran de pagar els que vindran al darrere.
ERC pot recuperar l'alcaldia?
És clar que sí, jo em presento per guanyar. El procés nacional també és un factor important; per ajudar el procés calen majories clarament independentistes als ajuntaments, i ERC és aquesta garantia. En les últimes europees ERC va guanyar a Castelló, i a Empuriabrava vam quedar segons. Cal un canvi a l'Ajuntament després de 16 anys amb el mateix alcalde i estem preparats.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia