Política

NEUS LLOVERAS

CANDIDATA DE CIU A VILANOVA I LA GELTRÚ

“Hem de tornar a ser la ciutat rica que vam ser”

turisme

CiU ha apostat per la dinamització econòmica de la ciutat tot i trobar-se un consistori en fallida

L'alcaldessa vol un nou govern municipal estable que garanteixi el procés sobiranista

DEUTE ACUMULAT
“Si s'hagués fet una feina més responsable durant l'època de bonança, ara estaríem millor”
MODEL I RUMB
“Volem ser una ciutat que recuperi la indústria, però que
aposti pel turisme i el comerç, també ”
ORIENTAT AL MAR
“Tenim el terce port més important de Catalunya i n'hem de treure un major rendiment”

Després de trencar dotze anys d'hegemonia de governs d'esquerra,

CiU arriba a les eleccions amb la voluntat de repetir la victòria del 2011 i construir un govern més estable que el ha tingut durant aquest mandat, en el qual ha hagut de governar en minoria. Neus Lloveras repeteix com a candidata.

En quina situació es troba l'Ajuntament quatre anys després de la seva arribada a l'alcaldia?
Fa quatre anys la situació era de fallida. Ens vam trobar amb 15 milions d'euros que no estaven comptabilitzats i més de 40 milions de factures a proveïdors que no es podien pagar. Durant aquest mandat, sense aplicar mesures traumàtiques i mantenint tots els serveis, hem aconseguit sortir d'aquesta situació de col·lapse. Quin problema tenim encara? La tresoreria. Tenim dificultats per cobrar de la Generalitat i els bancs ens han retirat les pòlisses. Per tant, estem millor, però encara ens queda molta feina perquè puguem pagar puntualment.
Molts partits els acusen d'inacció i d'haver-se limitat a asseure's a la cadira amb l'excusa de les dificultats econòmiques...
Si aquestes formacions haguessin fet una feina més responsable en època de bonança, ara estaríem molt millor. No ha estat una prioritat sanejar l'Ajuntament. Si ho hagués estat hauríem apujat els impostos el primer any de mandat i hauríem tancat serveis. Però no, hem fet tot el contrari. Hem fet un sanejament prudent i progressiu i hem centrat tots els esforços en dues vessants: atendre les persones amb dificultats i dinamitzar econòmicament la ciutat.
I quina valoració fa de les iniciatives de dinamització econòmica que s'han fet aquest mandat? No sembla que la Gamba de Vilanova hagi atret molts visitants...
S'ha fet un pas important durant aquest mandat, perquè Vilanova mai havia sortit de casa, mai se n'havia parlat a fora. Durant aquests anys hem definit clarament què vol ser la ciutat de gran i tenim elaborat un pla estratègic fins al 2025. Quan vam arribar a l'alcaldia encara estàvem en aquella època post Pirelli en la qual ens pensàvem que érem industrials i ja no ho érem. Hem estat vivint del totxo durant anys. Ara, en canvi, sabem que volem ser una ciutat que recuperi la seva indústria, una indústria moderna i tecnològica, però també una ciutat que aposti pel turisme, un turisme responsable i familiar que tingui molt en compte el paisatge i la cultura. I també volem ser una ciutat del comerç. En aquests anys hem esdevingut una ciutat comercialment forta.
Quin model de ciutat proposa CiU pels propers quatre anys?
Una ciutat mediterrània amb un teixit industrial important lligat al coneixement i on es visqui bé, amb activitat econòmica al voltant del turisme familiar. Hem d'aconseguir que Vilanova torni a ser una ciutat rica, com ho havia estat històricament. I això només amb la indústria no ho aconseguirem. Serveis, turisme, comerç i indústria. Tot això ha de ser el futur de Vilanova. Tenim el tercer port més important de Catalunya i n'hem de treure més rendiment.
Quin paper hi ha de jugar en aquesta idea de ciutat l'Eixample Nord?
Ara mateix hi ha projectes que són més prioritaris.
En el cas de necessitar pactar després de les eleccions, quin eix prioritzaran? El nacional o el dreta i esquerra?
Sóc molt contrària de classificar en dretes i esquerres, perquè mai s'havien fet polítiques tan socials com les que hem fet nosaltres, i se suposa que som de centre. Evidentment, el tema nacional és molt important, i crec que ara mateix és bàsic que als ajuntaments hi hagi forces favorables a la independència per tal de garantir que tiri endavant el procés. Però el primer és treballar bé per Vilanova. Per tant, vull veure programes, persones i les ganes que hi ha de treballar. I a partir d'aquí parlem de pactes.
Descarta la ‘sociovergència'?
No descarto res.

La primera alcaldessa

Neus Lloveras va substituir el 2009 l'històric dirigent de CiU a Vilanova, Esteve Orriols, com a número 1 del partit a la capital del Garraf. I va ser arribar i moldre. Dos anys més tard, el 2011, va guanyar les eleccions i es va convertir en la primera alcaldessa de la capital del Garraf. Nascuda el 1963, Neus Lloveras prové del sector privat. En la seva última feina abans d'arribar a l'alcaldia era la directora d'administració i finances d'una important empresa de la ciutat. A nivell més lúdic, Lloveras està involucrada en diverses entitats locals.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia