Víctor Israel

L'actor mataroní, que va participar en unes 200 pel·lícules, va morir dissabte als 80 anys

L'actor mataroní Víctor Israel va morir dissabte passat, dia 19, a l'edat de 80 anys. El seu nom de naixement era Josep Maria Soler, tot i que es va fer popular amb el nom artístic, Víctor Israel, amb el qual va aparèixer en uns 200 llargmetratges i va treballar, gairebé sempre com a actor secundari, amb noms tan destacats com Orson Welles, Yul Brynner, Kirk Douglas i Mickey Rooney, i amb una llarga llista d'actors i directors espanyols. Israel va començar la seva carrera el 1961 i aviat es va especialitzar en papers en pel·lícules de terror, entre les quals destaca La residencia.

El 2006 va abandonar el retir en què vivia des de feia anys per tornar al cinema. I ho va fer interpretant, a les ordres del cineasta txec Milos Forman, un petit paper de monjo inquisidor en la pel·lícula Los fantasmas de Goya, en la qual va compartir l'experiència amb Javier Bardem i Natalie Portman. Aquell mateix any, va ser objecte d'un homenatge al festival de cinema fantàstic de Sitges, on va rebre el premi honorífic Brigadoon Nosferatu. La seva última pel·lícula, Sitges-Nagasaki, es va rodar l'any següent, el 2007, en aquest mateix municipi del Garraf.

Víctor Israel també va participar en diverses sèries per a la televisió, com ara Doctor Caparrós, al costat de Joan Capri, i ocasionalment va fer teatre.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.