Política

Un matrimoni de jubilats catalans, entre els 22 morts a l'atac gihadista a Tunis

Vint de les víctimes són turistes de diverses nacionalitats, entre els quals hi ha dos ciutadans espanyols

Dos suposats terroristes intenten assaltar el Parlament de Tunísia i després es refugien al Museu Bardo, on retenen diversos ostatges

La policia arresta un dels atancats i abat els altres dos

Un atac gihadista al Museu del Bardo a Tunis ha causat aquest dimecres almenys 22 morts, 20 dels quals eren turistes de nacionalitat italiana, sud-africana, japonesa, alemanya i polonesa, i una quarantena de ferits, segons han confirmat el primer ministre tunisià, Habib Al Said. Els altres dos morts són tunisians, un policia i una treballadora de la neteja del Museu. Segons ha confirmat el ministre d'Afers Exteriors, José Manuel García-Margallo, entre les víctimes hi ha dos ciutadans espanyols, però no ha volgut donar la seva identitat. Posteriorment, el ministeri ha explicat que es tracta d'un matrimoni de jubilats catalans, que havien arribat a Tunis en un creuer. El matrimoni residia a Barcelona.

Els fets s'han produït quan tres suposats terroristes gihadistes vestits amb uniformes militars han intentat sense èxit assaltar el Parlament tunisià i després d'un tiroteig s'han refugiat al museu nacional del Bardo, on s'han fet forts retenint diversos ostatges. Les forces de seguretat tunisianes han encerclat el Parlament i el museu, que formen part del mateix complex. Durant el posterior assalt per alliberar els ostatges, la policia ha abatut dos dels tres terroristes i ha arrestat el tercer, un jove estudiant de 22 anys.

En el moment de l'intent d'assalt, hi havia diverses comissions parlamentàries reunides, en concret la de Justícia, amb el titular del Ministeri al capdavant, segons han informat fonts parlamentàries.

Diversos testimonis han explicat que els assaltants han sortit d'una mesquita situada entre l'edifici del Parlament tunisià i el Museu del Bardo i han començat a disparar contra un autobús ple de turistes abans de prendre diversos ostatges i atrinxerar en una zona enjardinada que comparteix mur amb el museu.

“Hem pogut veure a quatre terroristes armats. Hi ha hagut molts trets i ara són al jardí, no han pogut entrar a l'edifici”, ha explicat Mona Brahim, diputada del partit islamista moderat An Nahda que es trobava a l'interior de l'edifici i que, com la majoria dels parlamentaris, ha estat evacuada.

En les últimes setmanes, Tunis ha estat escenari d'un repunt de l'activitat gihadista, sobretot a la zona de Kasserine, fronterera amb Argèlia. Aquesta part del país es caracteritza pel seu paisatge muntanyós que utilitzen els radicals.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia