Infraestructures

Lleida preveu una línia de tren a l'aeroport d'Alguaire

Proposta per al nou POUM que inclouria parades a Torrefarrera i Rosselló, i que lligaria amb una xarxa de tramvies urbans

Ros vol un ‘lobby' perquè Lleida enllaci amb els corredors ferroviaris

El nou pla d'ordenació urbanística municipal (POUM) de Lleida inclourà un estudi sobre la creació d'una connexió ferroviària entre el centre urbà i l'aeroport d'Alguaire. Es tractaria d'una línia nova que des de l'estació de trens arribaria a la terminal aeroportuària amb parades als pobles de Torrefarrera i Rosselló.

La línia, que forma part dels estudis de mobilitat que figuraran en el POUM, hauria de substituir la que ja s'ha dibuixat en el Pla Territorial de Ponent de la Generalitat i que preveu connectar Lleida i l'aeroport, però per Alpicat, fent més volta, segons va dir el director d'Urbanisme de la Paeria, Joan Blanch.

Aquest ferrocarril enllaçaria amb la proposta de crear una petita xarxa de tramvies urbans i que aprofitaria les línies de tren ja existents a la ciutat per establir diverses parades. El barri de Balàfia i el polígon El Segre, per exemple, es podrien beneficiar d'aquest sistema de transport.

En aquest àmbit, l'alcalde Àngel Ros va anunciar que han convidat la resta d'institucions lleidatanes per crear un grup de treball o lobby, per fer propostes i influir perquè Lleida no quedi fora dels projectes de nous corredors ferroviaris, tant el mediterrani com el central. Fèlix Larrosa, regidor d'Urbanisme, hi va afegir que Lleida ha de ser present en aquest debat ara que s'estan definint els corredors i evitar quedar-ne al marge, com quasi va passar amb el pas del TAV.

Aquestes propostes i d'altres, com ara establir usos temporals per a solars urbans en desús o ampliar el carril bici i connectar-lo amb la futura ronda verda de Lleida, són algunes de les idees acceptades per la Paeria i que s'han presentat durant l'exposició pública de l'avanç del nou POUM de Lleida.

LA XIFRA

24
propostes recollides
que s'estudiaran o s'incorporaran al POUM de Lleida, que estarà llest a final d'enguany.

Planejament per a nou sòl industrial

L'Ajuntament de Lleida tindrà en les pròximes setmanes el planejament urbanístic que ha de permetre dotar la ciutat de sòl industrial. En concret, segons va explicar Joan Blanch, es preveu ampliar l'actual polígon El Segre fins al terme d'Alcoletge, amb 84 hectàrees més. Igualment, del gran polígon de Torreblanca, de 700 hectàrees i pendent de desenvolupar, es vol tenir a punt l'ordenació d'una primera fase de 200 hectàrees i el projecte d'urbanització concret de les primeres setze.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia