Infraestructures

El funicular de Montjuïc torna a estar operatiu

Va quedar inutilitzat fa cinc mesos i mig per un despreniment de terres

El funicular de Montjuïc va tornar a funcionar ahir, un cop finalitzada la reconstrucció del mur de contenció d'una finca veïna que va cedir i va provocar un despreniment de terres l'1 d'octubre , ara fa cinc mesos i mig. El servei es va reprendre en l'horari habitual en aquesta època de l'any –de dos quarts de vuit del matí a vuit del vespre– i amb la freqüència normal, amb sortides cada deu minuts.

L'esllavissada va obstaculitzar l'àmbit del funicular i va cobrir la plataforma de via en un tram a cel obert proper a l'estació del Parc de Montjuïc. L'Ajuntament de Barcelona ha dut a terme la reparació del mur des d'una plataforma muntada sobre la via del funicular. L'obra va acabar a principis de mes, i a partir d'aquí es va alliberar la plataforma de via i va començar la neteja, revisió i reparació de les instal·lacions malmeses pel despreniment. Els treballs van culminar la setmana passada amb les proves de circulació i la inspecció oficial preceptiva abans de la posada en funcionament amb passatgers. Amb la recuperació del funicular ha quedat inoperatiu el servei alternatiu d'autobusos habilitat per Transports Metropolitans de Barcelona entre Paral·lel i Parc de Montjuïc.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia