Política

CiU integra també RCat a la llista a Girona

Fa una setmana va fer públic que Avancem s'afegia a la candidatura

Carles Bonaventura anirà de número 13

La candidatura de Convergència i Unió (CiU) a Girona també inclourà Reagrupament. Si fa una setmana es va fer oficial l'acord perquè Avancem s'incorporés a la llista de la força que actualment lidera el consistori de la capital gironina, ahir l'alcaldable de CiU, Carles Puigdemont, i el regidor de Reagrupament, Carles Bonaventura, van anunciar també l'acord entre les forces per anar units a les eleccions municipals del maig.

Puigdemont, actual alcalde i cap de llista de CiU, va garantir que era un acord “desitjat” per la voluntat inequívoca “de sumar per fer una candidatura àmplia i ampliada”. L'alcaldable també va assenyalar que l'acord “s'encamina a reforçar un govern per fer front a la disgregació i l'atomització”. El líder de CiU a la ciutat va posar en relleu, al mateix temps, que l'acord expressa una doble voluntat “d'entendre'ns per Girona i per Catalunya” i va recordar els reptes nacionals que ha d'afrontar el país.

Per la seva banda, Carles Bonaventura (RCat) va argumentar l'acord per anar junts amb CiU al desig que “l'endemà de les eleccions hi hagi una clara majoria independentista i sobiranista en el ple de Girona”. En aquest sentit, Bonaventura va explicar també que han tingut en compte el fet de possibilitar “una candidatura forta i transversal que eviti la dispersió del vot sobiranista”. RCat assegura que “mai hem negociat per interessos partidistes ni per cap lloc concret”. Bonaventura va recordar que en diverses eleccions han trobat aliances amb forces diferents, com el 2011, quan es van presentar a les municipals per Girona amb la CUP, o amb ERC en l'àmbit nacional, si bé va recordar també l'acord entre RCat i CiU vigent arreu de Catalunya i que ja en les darreres eleccions al Parlament es va donar suport explícit com a formació al president, Artur Mas.

L'acord entre les dues forces situarà Carles Bonaventura en el número 13 de la candidatura de CiU i en un lloc més simbòlic, encara per concretar, Rosa Cruz, l'altra persona de Reagrupament escollida per anar a la llista.

Puigdemont va descartar que més formacions s'incorporin a la candidatura, en la qual Avancem també té garantit el número 6, amb tota probabilitat, i on també s'han de combinar persones de Convergència Democràtica amb els designats pel soci de la federació, Unió. Tot i això, va advertir que encara hi ha llocs per acabar de definir per converses que pugui mantenir amb certes persones i que es puguin incorporar en el projecte que lidera Puigdemont.

LA XIFRA

13
És el número
que ocuparà Carles Bonaventura, de Reagrupament, en la llista de la candidatura de CiU.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia