Serveis

Promouen carrils bici per facilitar l'accés als centres educatius de quatre pobles

Els equips directius i les famílies elaboren el plànol de trajectes urbans més habituals

A Sils, Riudarenes, Vidreres i Maçanet no hi ha cap camí marcat

Els equips directius i els representants de les famílies dels centres educatius de Sils, Riudarenes, Vidreres i Maçanet de la Selva promouen la creació (i senyalització) de carrils bici per accedir a les escoles i instituts dels quatre municipis.

La iniciativa té el suport dels ajuntaments. Els mestres i pares dels centres elaboren ara el plànol de les rutes urbanes més usades per desplaçar-se sobre dues rodes i a peu. A Riudarenes i a Sils ja tenen la feina feta. Més endavant, la iniciativa inclou la connexió entre els municipis.

El coordinador de la iniciativa és Josep Sanmartí, mestre de l'escola Jacint Verdaguer de Sils i un dels pares del col·legi Josep Boada de Riudarenes. Exposa que han volgut recollir les demandes d'alumnes, mestres i famílies per facilitar la mobilitat i el desplaçament de manera segura sense vehicles a motor.

Segons la feina avançada, el docent de Sils considera que la iniciativa no hauria de ser gaire cara tenint en compte que caldria utilitzar pintura, senyals i elements de protecció de les vies.

En la segona reunió, hi van participar dos tècnics del Consell Comarcal de la Selva. L'ens supracomarcal facilitarà un mapa de les unions naturals existents entre els municipis i que formen part de la xarxa dels Grans Camins de l'Aigua i que connecten, entre d'altres, els pobles de Riudarenes i Sils.

Aquestes unions són camins per a BTT que passen fora del nucli urbà en algun cas. És difícil, per tant, que es triïn per facilitar la mobilitat dels alumnes selvatans a l'interior de les seves poblacions. Els camins existents es poden consultar al web (www.laselvaturisme.com).

Fonts del Consell Comarcal han reconegut que algunes propostes haurien de demanar dret de pas sobre pistes forestals privades i superar les carreteres existents.

“No tenim res”

La directora de l'escola Jacint Verdaguer, Anna Jiménez, recorda que moltes famílies havien demanat “un accés controlat i segur en bicicleta” atès que el nucli urbà és reduït: “No tenim res, tot i que els pobles són a tocar.” Comptant els quatre pobles, hi ha deu centres (entre escoles i instituts).

LA FRASE

El projecte té dos vessants: rutes dins dels municipis i les connexions amb els altres pobles
Josep Sanmartí
COORDINADOR DEL PLA I MESTRE DEL Jacint VerdagueR DE SILS

Nogué i els camins existents

Hi ha hagut dues reunions, totes dues al col·legi Jacint Verdaguer de Sils, entre mestres, alcaldes i representants de l'associacions de mares i pares (el 3 de setembre de l'any passat i el 28 de gener). En la segona, també hi van prendre part dos tècnics del Consell Comarcal de la Selva. El coordinador del projecte, Josep Sanmartí, indica que la propera reunió serà durant la primera quinzena de maig.

L'alcalde de Sils, Martí Nogué (Independents per Sils), explica que la iniciativa entre els quatre municipis hauria d'intentar aprofitar els camins existents i també permetria passejar-hi a peu.

Igual que Nogué, els batlles de Riudarenes, Jordi Gironès (Agrupació Independent de Riudarenes), i de Maçanet de la Selva, Antoni Guinó (CiU), han assistit a les dues reunions. Nogué, vicepresident del Consell Comarcal de la Selva, explica que intentaran que la Diputació de Girona col·labori en el projecte.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia