Economia

Tecnologia

Les empreses més ‘mòbils', al NITS

Les tres empreses gironines que van participar al CMM, protagonistes de la nova edició de la trobada tecnològica

Un planificador de rutes en línia que permet una millor optimització per a l'empresa a l'hora de visitar clients i disminuir costos, utilitzar el Bluetooth 4.0 i la comunicació de camp proper (NFC) per arribar al consumidor en qualsevol punt i moment i oferir-li una promoció o el que sigui o el projecte Smart Glasses App. Aquests van ser alguns dels projectes presentats la setmana passada a Girona al NITS (Negocis, Innovació, Tecnologia i Societat) per les tres empreses gironines que enguany han participat al Congrés Mundial del Mòbil amb l'ajuda d'Acció: CodiTramuntana –va ser l'encarregada de la ponència inicial–, Movintracks i Nexus Geografics.

CodiTramuntana, consultoria especialitzada en tecnologia amb més de 70 projectes realitzats i amb seu al Parc Científic i Tecnològic, per exemple, ha desenvolupat una aplicació per al festival Sònar, i està realitzant proves pilot en hospitals per a la utilització d'ulleres intel·ligents per al reconeixement de pacients i els seus grups sanguinis. Movintracks, d'altra banda, és una empresa emergent que lidera l'anomenat màrqueting de proximitat amb l'ús de beacons. Per exemple, ha treballat per poder oferir –a través del mòbil– una promoció exclusiva d'un centre comercial a un client que en aquell moment l'està visitant. Nexus Geografics, empresa especialitzada en programari geogràfic, va presentar el seu sistema Routing Reparto, planificador de rutes en línia que, permet, entre d'altres, fer un seguiment a temps real de les rutes i els vehicles de repartiment en una empresa.

L'edició del NITS de març –trobada mensual organitzada per l'empresa Playbrand i que es va celebrar a l'edifici CINC– va finalitzar, com és habitual, amb un acte gastronòmic. En aquesta edició, un tast dels productes premiats aquest 2014/15 de la mà del
segell de qualitat gironí Girona Excel·lent, impulsat per la Diputació i la Cambra de Comerç.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia