Mostres de suport a les consultes sobre la independència en municipis governats per CiU i en d'altres on ERC és al tripartit

ERC d'Arenys de Mar ha fet públic que pensa portar al ple de finals d'octubre la moció de suport a les consultes sobre la independència. Els republicans, que governen al costat del PSC i ICV, miraran d'aprovar aquesta moció de suport a les entitats civils que vulguin fer una consulta similar a la que es va fer a Arenys de Munt. «Ja veurem què passarà perquè només s'hi ha pronunciat en contra el PP, la resta són favorables a discutir-ho», diu el portaveu d'ERC, Jordi Pera. La decisió s'ha pres després de la reunió de la plataforma Decidim.cat, que va tenir lloc dissabte i en la qual es va instar els regidors i alcaldes a reunir-se el proper 3 d'octubre per concretar les dates per fer les consultes. En altres municipis on ERC és a l'oposició, com a Malgrat de Mar, on governen el PSC i el PP, també es van presentar mocions en aquest mateix sentit, però no van prosperar.

Dues mocions en un ple

Vilassar de Mar ja va aprovar dijous passat dues mocions relacionades amb la consulta popular, una de presentada conjuntament per ERC i CiU, i l'altra per ICV, en què es donava suport a l'Ajuntament d'Arenys de Munt per les actuacions referents a la consulta independentista, i encoratjant la societat civil i mostrant suport institucional a la realització de consultes similars. Les mocions van ser aprovades tot i el vot en contra del PSC i el PP.

També dijous passat es va aprovar en el ple del Masnou la moció presentada per ERC després que s'acceptés una esmena de CiU i una altra d'ICV-EUiA. Hi van votar en contra el PSC i el PP i la regidora socialista Cruz Álvarez es va abstenir.

ERC de Premià de Mar també va portar a aprovació la moció, que va tenir el suport de l'equip de govern: Convergència i Unió i Esquerra Republicana de Catalunya. La resta de grups municipals, el PSC, ICV-EUiA-EPM i el PP hi van votar en contra.

A Vilassar de Dalt la moció de suport es portarà al ple aquest dimecres i ERC de Calella també la presentarà en el proper ple. Alella, on hi ha l'únic alcalde republicà de la comarca, Andreu Francisco, també farà una moció.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.