Serveis

Mig dia sense vehicles al futur passeig Verdaguer de Lloret

L'Ajuntament donarà prioritat als vianants a la via a partir de les dotze del migdia quan hagi reformat del tot els carrers cèntrics

Pel regidor de Mobilitat, el canvi afavorirà veïns i turistes

L'Ajuntament de Lloret de Mar està a punt de completar un canvi “definitiu”, en paraules del regidor de Mobilitat, Ignasi Riera (CiU). L'equip de govern (CiU i ERC) donarà prioritat als vianants al passeig Jacint Verdaguer, entre l'edifici de l'ajuntament i el Museu del Mar, a partir de les dotze del migdia.

Quan entri en funcionament la nova regulació del trànsit –a partir de la setmana que ve, probablement–, el pas pel carrer Prat de la Riba i la rambla Romà Barnés quedarà interromput a l'altura del carrer Sant Baldiri, just abans de la casa de la vila. “Els vehicles hauran de girar a mà dreta [fins al passeig Agustí Font]”, assenyala Riera. Fins a les dotze del migdia, hi podran accedir tots els vehicles, incloent-hi els de càrrega i descàrrega.

Obres inacabades

La nova regulació entrarà en funcionament quan s'hagi acabat la reforma dels carrers cèntrics, que s'ha endarrerit més del que hauria volgut l'Ajuntament, que volia que estigués acabada per Setmana Santa.

La voluntat de l'equip de govern és “ampliar l'illa de vianants” dels carrers a tocar de la plaça de l'Església i la plaça Piferrer. “El passeig Verdaguer és una part emblemàtica del nostre poble i ara serà una plataforma única, sense obstacles”, assenyala el regidor de Mobilitat, que recorda que això mateix s'havia provat dos estius seguits anys enrere.

La inversió al passeig Verdaguer, a la rambla Barnés i a les places de la Torre i Espanya i al carrer Prat de la Riba costarà 1,1 milions d'euros, mig milió dels quals és subvencionat pel govern. Quan s'hi restringeixi el trànsit mig dia, encara quedarà la col·locació d'elements de mobiliari a l'abril i al maig.

LA XIFRA

120
places
per a motos té ara el passeig de Mar. Fins fa poc n'hi havia un centenar al passeig Jacint Verdaguer.

Terrasses amb menys soroll i carrer segur

El regidor de Mobilitat, Ignasi Riera, destaca que la reforma del passeig Jacint Verdaguer serà beneficiosa per a veïns i turistes. “Tant per als clients de les terrasses [d'hotels i restaurants] com per a la gent, es guanyarà tranquil·litat. Ara, a partir del migdia, no hi haurà gent amunt i avall amb vehicles, cosa que farà que no hi hagi tant de perill”. El consistori ha informat en reunions hotelers, comerciants i veïns sobre el carrer, com ara la del 24 de setembre, en què hi havia l'enginyer municipal, Miquel Buixeda.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia