El sector del comerç protestarà per Nadal si no s'avança en la negociació del conveni

Patronal i sindicats també estan enfrontats en el sector del comerç. Fa un any que es negocia la renovació del conveni col·lectiu a les comarques gironines, el qual afecta uns 22.000 treballadors. I les posicions continuen molt allunyades. Ahir, la UGT i CCOO van anunciar que, en funció de com vagi la reunió que hi haurà avui, convocaran mesures de pressió coincidint amb la campanya de Nadal. I no descarten res, fins i tot la vaga. De fet, abans de l'estiu ja van fer diverses mobilitzacions.

Segons Josep Maria Montalban, representant de CCOO, la patronal proposa un increment salarial de l'1,4% aquest any, de l'1,5% el 2010 i del 2% el 2011, sense considerar cap clàusula de revisió anual –tal com volen els sindicats–. No accepten establir dos dies de descans setmanal en setmanes alternes ni rebaixar el còmput d'hores anuals. Els sindicats fan una especial incidència en la regulació de les categories laborals. «Hi ha treballadors que cobren 650 euros», denuncia Arturo Layron, representant de la UGT. Són empleats que «tenen la categoria més baixa, la imperant en el sector», hi afegeix. Per a aquest col·lectiu la patronal proposa un increment de sou d'un punt a la proposta de base, i això, segons els sindicats, representa 9 euros al mes. «Només demanem que els treballadors no perdin poder adquisitiu. No permetrem que ens carreguin la situació econòmica», afirmen.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.