Salut

Investigació pionera del càncer de mama a la UdG

Dirigida per Teresa Puig, professora de la Facultat de Medicina, ha rebut un ajut de 110.000 euros de la Fundación Ramón Areces per lluitar contra el triple negatiu, un tumor sense tractament específic

Un equip multidisciplinari d'investigadors de la Universitat de Girona (UdG) ha rebut 110.000 euros de la Fundación Ramón Areces per desenvolupar un projecte de recerca biomèdica pioner a l'Estat espanyol contra un càncer de mama molt agressiu, el triple negatiu. Aquest càncer afecta principalment dones d'entre 35 i 45 anys. La injecció econòmica és per tres anys de treball i preveu la contractació d'un becari durant aquest període.

Mal pronòstic

El càncer de mama triple negatiu (TNBC) representa un 20% dels tumors diagnosticats d'aquesta tipologia. El pronòstic per a les pacients no és bo, ja que actualment no hi ha cap teràpia específica per combatre'l i la reaparició del tumor i la posterior progressió de la malaltia es donen en un alt percentatge de casos (40%).

L'objectiu del projecte és proposar noves estratègies terapèutiques més eficaces i menys tòxiques basades en la inhibició de la síntesi de greixos per al tractament de pacients amb càncer de mama triple negatiu.

L'equip investigador

La investigació la lidera Teresa Puig, professora de la Facultat de Medicina i cap del Grup de Recerca en Noves Dianes Terapèutiques (TargetsLab), i l'acompanyen Marta Planas i Lídia Feliu, del Laboratori d'Innovació en Processos i Productes de Síntesi Orgànica (Lippso) de la Facultat de Ciències; Quim Ciurana i Maria Luisa García-Romeu, del Grup de Recerca en Enginyeria de Producte, Procés i Producció (GREP) de l'Escola Politècnica Superior (EPS), i oncòlegs i patòlegs de l'Hospital Universitari Doctor Josep Trueta i de l'Institut Català d'Oncologia (ICO).

La Fundación Ramón Areces, en el marc de la convocatòria d'ajuts a la investigació en ciències de la vida i de la matèria, ha concedit 5,2 milions d'euros a 45 projectes en centres, universitats i hospitals de l'Estat espanyol, cinc dels quals a Catalunya.

LA XIFRA

20
per cent dels tumors de mama diagnosticats corresponen al triple negatiu i es reprodueixen en un 40%.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia