Política

El Parlament aprova la creació del Moianès

Es convertirà en la 42ena comarca de Catalunya

La proposta tira endavant amb el suport de tots els partits excepte el PP, que s'absté, i Ciutadans, que hi vota en contra

El ple del Parlament ha aprovat aquest dimecres el projecte de llei del govern per crear la comarca del Moianès, que es converteix així en la número 42 de Catalunya.

La proposta ha rebut 105 vots a favor (CiU, ERC, PSC, ICV-EUiA), 7 den contra (Ciutadans) i 17 abstencions (PP). La cambra catalana ha tramitat el procés pel tràmit de lectura única, el més ràpid que hi ha, en què no s'admeten esmenes a la totalitat.

Els habitants dels deu municipis afectats ja van donar suport a la iniciativa en un procés participatiu el 22 de març. El 80,44% van votar a favor a constituir el Moianès.

Està previst que la nova comarca es constitueixi després de les eleccions municipals del 24 de maig. Moià, Castellterçol, Castellcir, Sant Quirze Safaja, Calders, Monistrol de Calders, Santa Maria d'Oló, l'Estany, Granera i Collsuspina, que ara formen part del Bages, Osona i el Vallès Oriental disposaran així d'un Consell Comarcal propi, una reivindicació històrica del territori.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia