cultura

Lleida recupera un temple romànic per a actes culturals

L'església de Sant Martí és el marc d'una exposició fotogràfica de moda de les passarel·les de Nova York i París

Coincideix amb el primer aniversari del Mercat del Pla com a dinamitzador del barri antic

L'església romànica de Sant Martí de Lleida, del segle XII, va reobrir ahir per ser escenari d'una exposició sobre les passarel·les de moda de Nova York i París del fotògraf lleidatà Xavi Menós.

És el primer acte que es fa en aquesta joia del romànic català des de fa anys, ja que el temple està tancat. In&Out és el títol de la mostra de Menós, comissariada per la periodista Glòria Farré, en la qual exposa fotografies, gens convencionals i de qualitat, de les principals passarel·les de moda de Nova York i París. Les imatges són el fruit de la feina de cinc anys d'aquest fotògraf de Sudanell (Segrià), de 33 anys, que ha seleccionat 160 fotos d'una col·lecció de 30.000, fetes en unes 80 passarel·les dels principals dissenyadors internacionals. Hi destaca una àmplia selecció de fotos d'Óscar de la Renta i de Del Pozo, inclosa l'exposició d'un vestit de Josep Font per a aquesta marca. Menós destacava el diàleg entre les pedres romàniques i la modernitat dels dissenys. La mostra, a més, viatjarà l'any vinent a Miami.

La reobertura de Sant Martí afegeix un equipament més a l'activitat del Centre Històric de Lleida i coincideix amb el primer aniversari de l'obertura del Mercat del Pla com a centre dinamitzador del barri. L'antic mercat i els espais propers s'han convertit en outlets permanents de marques reconegudes i, juntament amb bars de la zona, han provocat una nova activitat que ja suma una vintena de nous establiments, segons destacava satisfet Fèlix Larrosa, tinent d'alcalde i responsable del Barri Antic. El regidor hi afegia que la Paeria concentrarà activitat a la zona “per continuar potenciant-la i tendir a la normalització i a la creació d'oportunitats”, segons Larrosa.

LA FRASE

Continuarem potenciant el Centre Històric per tendir a la normalització del barri i crear oportunitats
Fèlix Larrosa
Tinent d'alcalde de la Paeria

Gastronomia, música, cultura i comerços

Dissabte és el dia triat per celebrar aquest primer aniversari del districte Mercat del Pl, i es farà amb actuacions musicals i de màgia, un menú especial a la Bodega Blasi i al bar Pepe de la zona i vermut amb el vi solidari que promouen els Castellers de Lleida. JamStores, empresa promotora del Mercat del Pla, fa un balanç positiu d'aquest primer any perquè del no res s'ha creat una nova àrea comercial i amb botigues permanents i pop up stores o botigues efímeres per a promocions concretes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia