Economia

Una campanya d'ocupació a Girona fa multiplicar per sis els empresaris interessats

El lema ‘Tenim gent que pagaria per treballar a la teva empresa' va generar recels, però està sent un èxit

En un mes, 51 firmes han ofert llocs de treball

Una campanya d'impacte d'ocupació ha aconseguit multiplicar per sis el nombre d'empresaris que s'han posat en contacte amb el Servei Municipal d'Ocupació (SMO) de Girona en només un mes. Es tracta d'una iniciativa municipal trencadora que ha volgut colpir el sector empresarial amb un lema com ara Tenim gent que pagaria per treballar a la teva empresa o argumentacions de l'estil: “Ets un empresari ni-ni, ni saps que t'oferim 645 euros per cada nou treballador, ni saps que tenim candidats preparats i motivats per treballar per tu.”

La tinenta d'alcalde d'Empresa i Ocupació, Marta Madrenas, valora com un “èxit” el primer mes que s'ha posat en marxa la campanya. La responsable municipal explica que en els mesos de gener i febrer, amb els sistemes de contacte habituals, hi va haver només sis i nou empreses, respectivament, que es van adreçar al Servei Municipal d'Ocupació per oferir llocs de treball a la borsa municipal. En canvi, el mes de març i amb l'enviament de correus electrònics amb la campanya d'impacte, han estat 51 els empresaris que s'han adreçat al SMO per oferir llocs de treball.

Increment de sectors

La responsable en matèria d'ocupació de l'equip de govern de Girona també posa en relleu que la satisfacció no només és deguda a un augment considerable del nombre de llocs de treball que s'han ofert, sinó també al fet que “hem rebut ofertes de sectors molt més diversos”. Madrenas explicita que normalment “els sectors habituals són el comerç i l'hostaleria, en canvi ara hem rebut peticions de molts àmbits”. Així, de les 51 peticions, el sector més nombrós són les vuit propostes de gestories, seguides per set del comerç i cinc de l'hostaleria, però amb quatre del sector del metall, tres del de transports, les instal·lacions elèctriques o les activitats sanitàries, a més d'un parell de les assegurances, la construcció, l'estètica i perruqueria, la indústria alimentària o la neteja. A més d'altres de l'automoció, les acadèmies, el sector químic, els esports, l'enginyeria o serveis de traducció.

La tinenta d'alcalde veu molt bé aquesta diversificació: “Esperem que això permeti consolidar els llocs de treball” i que l'empresa es quedi el treballador un cop s'acaba el programa d'ocupació del consistori.

Cap queixa d'empreses

L'oposició municipal va posar en qüestió la campanya i l'agressivitat del lema utilitzat en un ple municipal, però el govern afirma que no hi ha hagut cap queixa, i ja van admetre que es buscava un impacte per generar ocupació.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia