Salut

Fan tancar el balneari de l'Hotel Colón de Caldes per problemes de salubritat

Els serveis de l'establiment vinculats a l'aigua termal no funcionen des del dia 9

El propietari assegura que totes les mancances ja han estat resoltes

Els serveis del balneari de l'Hotel Colón de Caldes d'Estrac estan tancats al públic des del passat dia 9 a la tarda. Tècnics de l'Agència de Salut Pública van informar el propietari que les proves fetes a les instal·lacions havien detectat una desinfecció deficient en els espais que estan en contacte amb l'aigua i que fins que no fossin resolts les instal·lacions no podien funcionar. El propietari de l'establiment, Antonio López Bosch, va confirmar ahir el tancament, però va assegurar que s'havia actuat “amb rapidesa i efectivitat” per resoldre totes les deficiències detectades pels tècnics de l'Agència. “A dia d'avui tot està en ordre, però no podem obrir el balneari perquè els responsables de Salut encara no han vingut”, lamentava López Bosch que reconeixia que la situació està afectant de ple el seu negoci i que havia rebut queixes dels clients. “Ens van dir que els tècnics vindrien a comprovar que tot està en ordre divendres perquè les activitats amb l'aigua poguessin tornar a posar-se en marxa, però finalment no s'han presentat”, va comentar.

Expedient local

Des de l'Ajuntament, al seu lloc web es precisa que el tancament del balneari del Colón respon al fet que s'havien trobat “uns nivells de desinfecció incorrectes que havien provocat l'aparició de legionel·la” i es vincula l'afirmació a la informació facilitada per l'Agència de Salut Pública. Paral·lelament a l'informe fet per la Generalitat, l'Ajuntament, en qualitat de propietari de la concessió de la instal·lació ha obert un expedient informatiu que també es va traduir en la visita de tècnics municipals al balneari. Aquests, segons el
web, “a part dels problemes sanitaris detectats per l'Agència de Salut Pública, també han observat altres deficiències en les instal·lacions, especialment en els circuits d'aigua termal i de talassoteràpia”. Per aquest motiu, el consistori ha ofert els serveis del recentment remodelat Balneari Termal de la Riera per atendre els clients afectats pel tancament de l'Hotel Colón. Ahir no va ser possible contactar amb cap responsable del govern municipal.

LA FRASE

A dia d'avui tot està en ordre, però no podem obrir perquè els tècnics de Salut no han vingut encara
Antonio López Boch
Propietari Hotel Balneari Colón de Caldes d'Estrac

Un primer expedient per deute

L'agost del 2014 l'Ajuntament de Caldes va anunciar en un ple que havia iniciat els tràmits per rescatar la concessió administrativa del balneari termal de l'Hotel Colón argumentant que hi havia un impagament des del 2011 que pujava a 485.000 euros de l'empresa adjudicatària Stelgroc. En aquell moment, l'alcalde, Joaquim Arnó (CiU) va declarar que la llei d'hisendes locals obliga els consistoris “a liquidar els exercicis comptables a zero i, per tant, arran d'aquesta falta d' ingressos hem de proveir les partides amb l'estalvi pressupostari que generem”. Dos mesos després, però, la situació es reconduïa i l'empresa assumia els imports pendents de la concessió i, alhora, s'havia pactat un pla de pagament dels deutes relatius a l'establiment hoteler que les dues parts havien acceptat. L'hotel balneari Colón es va inaugurar el 2004.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a

[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia