cultura

Catalunya central

Augment de vendes i microcontes

Llibreters i floristes parlen d'increment de vendes, però només durant la diada

Vic, Manresa, Berga i Taradell participen en la iniciativa de Cultura d'exposar microcontes per promocionar aquest gènere

El bon temps també va convidar els veïns de la Catalunya central a sortir al carrer per gaudir de la diada de Sant Jordi. Els més matiners, però, van ser els més menuts, que passejaven per les places i els carrers amb els companys de classe. El nombre de parades de roses i llibres s'ha mantingut respecte a l'any passat. A Manresa n'hi va haver unes 220; a Igualada, un total de 77, i a Vic es va arribar al centenar, 25 a la plaça Major.

Tant llibreters com floristes preveien unes bones vendes. De fet, des de la llibreria Llegim d'Igualada, Isabel Casas va explicar a l'ACN: “Enguany esperem un increment de vendes perquè la setmana prèvia a Sant Jordi ja s'ha venut molt.” Des de la floristeria Roset Jardins, Anna Viver va indicar que, tot i la crisi, per Sant Jordi les vendes “sempre han anat molt bé”. “El problema és que has d'allargar durant tot l'any el que guanyes per Sant Jordi”, va lamentar.

Tot i que els llibres més venuts per Sant Jordi acostumen a ser els títols mediàtics, la diada també dóna protagonisme als autors locals. Enguany a la Catalunya central hi ha més novetats que mai i una quinzena d'escriptors de les cinc comarques presenten llibres. Entre les novetats destaca El dia que vaig fer vuit anys, d'Antoni Pladevall, i Només ho saben les muntanyes, d'Imma Cortina. Per quart any consecutiu els serveis territorials de Cultura de la Catalunya central van organitzar la iniciativa del microconte amb l'objectiu de contribuir a la creació literària. Enguany es van exposar durant tot el dia quatre microcontes a Vic, Manresa, Berga i, per primer cop, a Taradell.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia