Economia

Una joguina dissenyada per dos joves blanencs guanya un premi Ibertoy

Ovidi Alum i Cristina Valls van crear l'empresa Hory fa dos anys, i van recollir els diners per crear la joguina Sura a través del micromecenatge

La joguina Sura, un disseny dels joves blanencs Ovidi Alum i Cristina Valls, de l'empresa Hory, va ser finalista i va guanyar el premi del públic en la categoria de joguina ecològica en els premis Ibertoy. Paral·lelament, una altra de les creacions de l'empresa blanenca, la joguina Bloc, també ha estat seleccionada com a candidata al premi, en aquest cas en la categoria de construccions, manualitats i científic.

Els premis Ibertoy són els únics d'aquestes característiques que hi ha actualment arreu de l'Estat espanyol, i tenen com a objectiu reconèixer les millors joguines disponibles per a la temporada que ve al mercat espanyol i portuguès. La joguina Sura és una barca feta amb suro, i proposa a la canalla jugar a pescar peixos que també s'inclouen en l'envàs. Es tracta d'un joc d'habilitat, participatiu i educatiu a través del qual es poden aprendre les arts de pesca i, al mateix temps, les diferents varietats de peixos que hi ha al mar Mediterrani. A banda de ser feta amb material 100% natural, també s'ha valorat que la joguina recrea l'ofici dels petits pescadors de palangre, una de les varietats de les arts de pesca més respectuosa amb el medi ambient. La figura de suro que simula ser l'embarcació de pesca també incorpora una plantilla perquè a casa els nens puguin crear més peixos reutilitzant envasos que tinguin a la llar.

L'empresa Hory també ha dissenyat una altra joguina, de construcció, anomenada Bloc, fabricada amb suro aglomerat. En el procés de fabricació de les joguines Sura i Bloc hi col·labora el centre especial de treball El Vilar de Blanes, de la Fundació Aspronis, que dóna atenció a persones amb discapacitats psíquiques.

Ovidi Alum i Cristina Valls van crear l'empresa Hory fa dos anys. A mitjan 2013 van fer el primer prototip de Sura, i a finals d'aquell mateix any van obrir una campanya a Verkami per obtenir finançament (micromecenatge). Amb aquesta campanya van aconseguir 5.300 euros que els van permetre finançar una part de l'homologació del producte per a la Unió Europea, dissenyar l'embalatge i fer una primera producció de 100 unitats.

LA XIFRA

5.300
euros
és la quantitat que Alum i Valls van aconseguir a través de la campanya de micromecenatge.

LA FRASE

La joguina està feta amb material 100% ecològic, i transmet uns valors que cada vegada apreciem més els pares i mares
Cristina Valls (Hory)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia