Política

ERC d'Argentona accepta la llista sense el seu candidat

La formació decideix finalment no recórrer contra “l'error” que ha eliminat Manel Pérez de la candidatura

Argumenta que hi havia el risc que el partit no es pogués presentar a les eleccions

La controvertida llista d'ERC d'Argentona que encapçala l'alcalde de CiU, Ferran Armengol, acumula un altre entrebanc. Ahir la formació va fer públic que accepta finalment la llista electoral publicada el dia 28 al Butlletí Oficial de la Província (BOP) i en la qual no figura Manel Pérez. Pérez era el cap de llista inicial dels republicans, que va acceptar cedir el seu lloc a Armengol i ocupar el número dos en la candidatura conjunta validada per les seccions locals de CDC i ERC. Els republicans havien denunciat l'error i havien assegurat que presentarien un recurs perquè fos esmenat, atès que en la documentació presentada a la junta electoral figurava Pérez en el lloc triat. Tot i això, en una reunió posterior de la formació amb els assessors jurídics del partit, es va posar sobre la taula la possibilitat que el recurs iniciés un procés als tribunals sense data concreta de finalització que posés en risc la candidatura i l'acabés anul·lant. “Ha estat una decisió molt difícil que hem sotmès a un intens debat intern en què hem prioritzat la necessitat de garantir i salvaguardar una candidatura en les pròximes eleccions”, explica el secretari d'organització d'ERC a Argentona, Carles Martínez, que, malgrat ser un dels membres d'ERC que va renunciar al seu lloc a la llista perquè hi entressin tres representants de CDC, en la llista definitiva aprovada per la junta electoral ocupa ara el número tres.

Martínez assegura que ha estat “un cúmul d'errors aliens a ERC” els que han fet caure Pérez de la llista, i recorda que la situació els pot fins i tot afectar com a partit en els comicis. “Ha estat un cop molt dur i ara ens toca fer costat a Manel Pérez”, anuncia Martínez.

D'altra banda, el president local dels republicans, Vador Móra, en declaracions fetes a Ràdio Argentona, ratifica l'acceptació de la llista “per protegir la candidatura”. També ha defensat l'acord amb Convergència basat tant en la suma d'esforços pel procés sobiranista de les dues forces com en la voluntat de continuar l'obra de govern començada el 2011. “Aquests objectius estan per sobre dels interessos personals i de partit i no volíem deixar orfes els nostres electors.” Assenyala i recorda que ha estat una decisió que “ha pres només ERC”.

LA FRASE

Hem prioritzat la necessitat de garantir i salvaguardar una candidatura en les pròximes eleccions
Carles Martínez
Secretari d'organització d'ERc d'argentona
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia