Societat

A tres dies de rematar la Fira del Llibre de València

Polítiques mediàtiques, presentacions d ellibres i de novetats editorials ocupen el prpograma fins la cloenda

Les darreres novetats editorials, es salpebren amb activitats de presentacions de caràcter social, que tenen lloc al recinte d ela Fira del Llibre de València i que esdevé un bon marc per fer present la realitat social valenciana.

Ahir dijous, darrer dia del mes d'abril, es van prodigar presentacions editorials i encara ara s'anuncien per a demà dissabte 2 de maig, les corresponents a Edicions del Bullent: “Moisés estigues quiet” de Lliris Picó, “El baró del foc d'Isabel Canet, i “llum i Estel” de Carme Miquel.

Però s'ha de destacar, “Balanç d'existències”, l'últim llibre de Joan Dolç, presentat a la Fira del Llibre de València. És, també, el primer llibre de la nova editorial In Púribus, al capdavant de la qual està el mateix Dolç i Rafa Arnal. El periodista J.J. Pérez Benlloch va apadrinar l'acte. “Quan este home va nàixer —va dir JJ, referint-se a Dolç— Vicent Ventura ja escrivia una secció que es deia ‘Esta foto pide un pie' en el diari Jornada. Era el millor que es podia llegir a la premsa valenciana. Vicent Ventura era conscient que determinades fotografies necessitaven un peu”.

També resulta ressenyable el llibre de Cristòfor Martí, que, malgrat la seua intensa dedicació a ordenar i publicar els inèdits que li quedaven als caixons (o a recuperar relats que només existien en llibres introbables), exposa les coses a poc a poc, com els bons narradors orals, afirmant que no pot contar una cosa i contant-la acte seguit, així dosifica les confidències i utilitza més el desconcert que la condemna.

En aquesta ocasió ho fa mitjançant el seu darrer llibre “Contes extravagants”, on admet que el to general d'aquests relats és el desficaci, un conjunt de quatre històries compilades.

Temps de comunicació

Finalment, cal destacar d'entre els actes de la jornada d'ahir dijous, la taula redona organitzada per ACICOM i la Unió de Periodistes en el context de la Fira, ja al·ludia directament a la responsabilitat de càrrecs públics en construir una dieta mediàtica valenciana millor.

Però tot i així, cap dels partits convocats, tots segons José Ignacio Pastor, va tindre temps per participar en la taula redona: per asseure's i parlar de l'estat dels mitjans de comunicació del País Valencià, i del seu consum per part de la ciutadania.

Actes per a divendres 1 de maig

Redacció

11h - PRESENTACIÓ DEL LLIBRE: La búsqueda del Grifonicornio, de Sergio Mars. Organitza: Llibreria El Cresol

11h - PRESENTACIÓ DEL LLIBRE: Insularidad, el viaje interior de un corredor, a càrrec de l'autor Ralph del Valle.

11h - PRESENTACIÓ DEL LLIBRE: 29 poemes per al dia a dia i un per a la nit, de Carles Cano i Paco Giménez. Organitza: Edicions Bromera.

11h - ANIMACIÓ INFANTIL: Quiquirimú, a càrrec de Virginia Martínez i Vir Mínguez. Organitza: El Petit Editor i Llibreria La Moixeranga.

11h - TALLER: Taller de serigrafia per a xiquets i xiquetes, a càrrec d'Anna López, Cristina de Cos-Estrada i Laura Rico. Organitza: APIV. Associació Professional d'Il·lustradors de València

11.30h - PRESENTACIÓ DE LA COL·LECCIÓ: Més que llibres, de Josep Vicó. Organitza: Edicions Bromera.

11:30h - TALLER INFANTIL:: Hilo y aguja: decora tu muñeco, a càrrec d'Esther Márquez, Irene Marín i Arantxa Jansen. Organitza: Llibreria Intertècnica.

12:30h - TAULA REDONA: Literatura històrica: entre la realitat i la ficció. Participen Almudena Arteaga, Sebastián Roa i Coia Valls.

12:30h - PRESENTACIÓ DEL LLIBRE: El Valencià de sempre, d'Eugeni S. Reig, a càrrec d'Emili Casanova i Abelard Saragossà. Organitza: Edicions Bromera.

12:30h - PRESENTACIÓ DEL PROJECTE: Creandonuevasrealidades, de Sabina Esposito.

12:30h - ENCONTRE AMB LECTORS: Fernando Marías, a partir del llibre La isla del padre.

12:30h - LECTURA: Thewoman in thephotograph, de Dana Gynther.

12:30h - ANIMACIÓ INFANTIL: Musiqueries: De Vinaròs a Oriola, el País vola, a càrrec de Dani Miquel. Organitza: Andana Editorial.

13:30h - PRESENTACIÓ: Revisando los clásicos. Querida Blanca i¡¡¡Cenicientaaa!!!, de Carles Cano. Organitza: Grupo Anaya.

17:30h - TAULA REDONA: Escriptors valencians comarca a comarca. Participen representants de les associacions comarcals d'escriptors. Organitza: AEPV. Associació d'editors del País Valencià.

17:30h - CERCAVILA: Grup de Tabals i dolçaines Estrela Roja de Benimaclet.

18h - PRESENTACIÓ DE L'EDITORIAL: Ediciones Mandori els llibresMalas Artes, d'Albert Gasull i Asalto al tren pagador, de Jose Antonio Vidal Castaño.

18h - PRESENTACIÓ I LECTURA: La vida perenne, de José Luis Sampedro.

18h - PRESENTACIÓ DEL LLIBRE: El efecto Berkeley, de Juan Arnau. Organitza: Editorial Pre-textos.

18h - PRESENTACIÓ-TORNEIG: La Fallera Calavera, a càrrec de l'autor Enric Aguilar. Organitza: Sembra Llibres i Abacus Cooperativa.

18h - RECITAL:- Més que meló!, d'Andreu Mut. Organitza: Onada Edicions.

18h - MERCAT D'AUTOEDICIÓ: Socis d'APIV exposen els seus treballs autoeditats.

18h - ANIMACIÓ INFANTIL:- ¡Québonito es Panamá!, a càrrec de Títeres de Cuento.

18:30h - CONTACONTES: Dani ya no tienemiedo.

19h - PRESENTACIÓ DEL LLIBRE: Conta'm l'horta, de Juli Avinent, Carles Cano, Fèlix Sempere i Antoni Torreño i il·lustrat per Antoni Laveda. Organitza: Edicions del Bullent.

19:30h - PRESENTACIÓ: Femurianas, las mujeres en el Fémur, a càrrec de Fani Grande, Amaia Crespo, Anna Peña, Belén Hueso i ConsueloHueso. Organitza: Algar/CientoCuarenta.

19:30h - TAULA REDONA: Comunicació i servei públic al País Valencià. Reset RTVV. Participen Manolo Jardí, Rafa Xambó, Toni Mollà i J.J. Pérez Benlloch. Organitza: Onada Edicions.

19:30h - XARRADA: Per les comarques centrals amb Vicent Sanxis. Organitza: Edicions 96.

19:30h - ESCRIPTORS COMARCA A COMARCA: Saforíssims d'abans saforíssims d'ara, a càrrec de Lourdes Boïgues, Juli Capilla, Santiago Díaz Cano, Rafa Gomar, Joan Navarro, Mª Rosa Sabater Soliva i Encarna Sant-Celoni.

19:30h - CONCERT: Néstor Mont. TRES. Organitza: Llibreria Samaruc.

20h - PRESENTACIÓ DEL LLIBRE: Willka, una novel·la per a construir una escola, de Carlos Gómez. Organitza: ACICOM i El Petit Editor

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia