Política

Ada Colau guanyaria les eleccions del 24-M, segons el CIS

La formació d'Ada Colau obtindria 11 regidors, per sobre dels 8 de CiU, els 6 de C's, 5 del PSC, 4 del PP i ERC i 3 de la CUP, segons l'últim baròmetre de l'abril

El baròmetre preelectoral del CIS pronostica una victòria de Barcelona en comú a les pròximes eleccions municipals. Segons l'estimació, el partit d'Ada Colau obtindria 11 regidors i el 25,9% dels vots, per sobre de CiU, que es quedaria amb 8 dels 14 que havia obtingut al 2011 amb una estimació de vot del 18,5%. Ciutadans irrompria a l'Ajuntament amb sis regidors i el 13,8% dels vots. El PSC perdria sis regidors i n'obtindria 5 amb l'11,6% dels vots. El PP en perdria cinc respecte al 2011 i es quedaria amb quatre i el 9,1% dels vots, i ERC en guanyaria dos i n'obtindria 4 amb el 10,1%. La CUP obtindria 3 regidors i el 7,1% dels vots. L'enquesta preelectoral s'ha fet amb una mostra de 993 entrevistes entre el 23 de març i el 19 d'abril, i té un nivell de confiança del 95,5%.

Els resultats varien si es té en compte el vot directe, és a dir, la formació que els enquestats diuen que votaran. En aquest cas, un 29,3% diu que encara no ha decidit el vot, un 9,7% no respon la pregunta i un 8,8% avança que no votarà.

Amb tot, Barcelona en comú continua com a primera força en intenció de vot directe, amb el 13,5% de les respostes, i CiU la seguiria de prop amb el 12,3% dels vots.

ERC quedaria com a tercera força amb el 7,5% dels vots, i Ciutadans obtindria el 5,1% dels sufragis. Per darrere hi hauria el PSC, amb el 4,6% dels vots, i la CUP, amb el 4,2%. UPD es quedaria amb el 0,3% dels vots.

A preguntes sobre la situació general de Barcelona, el 43,8% dels enquestats contesten que és “bona” i el 35% “regular”. Només un 10,9% la veu “dolenta” i un 4,1% “molt dolenta”, mentre que un 5,4% considera que és “molt bona”.

Pel que fa a la valoració sobre la gestió de l'Ajuntament de Barcelona els últims 4 anys, un 44,3% diu que ha estat “regular” i un 27,5% que ha estat “bona”. Per darrera queda el 17,5% que considera que ha estat “dolenta” i el 5,1% que ha estat “molt dolenta”. Un 1,5% considera que ha estat “molt bona”.

Pel que fa a la gestió de la figura de l'alcalde, Xavier Trias, el 40,9% considera que ha estat “regular”. Un 24,9% “bona” i un 18,6% “dolenta”. Els que creuen que ha estat “molt dolenta” representen el 8%, i els que diuen que ha estat “molt bona” un 3%.

Un 47% no ha decidit el vot

Una de les dades apunta que el 47% dels enquestats contesten negativament quan se'ls pregunta si ja han decidit el seu vot. Per contra, el 49,8% assegura que sí. Pel que fa als temes que més valoren els enquestats a l'hora de decidir si anar a votar o no, i per qui fer-ho, un 50,4% diu que són temes propis de Barcelona, un 28,8% de Catalunya, i un 12,5% d'Espanya.

A l'hora de votar, la majoria dels enquestats, un 57,2%, donen més importància a les sicles del partit polític que no pas al candidat, mentre que el 29,7% valoren més la figura del candidat que no pas la formació a la que pertany.

Un de cada tres enquestats creu que guanyarà CiU

Quan es pregunta els enquestats per quin partit creuen que guanyarà les eleccions, un 33,2% afirma que ho farà CiU, i contràriament als resultats del baròmetre, només un 6,1% creu que ho farà Barcelona en comú. Fins i tot supera la formació d'Ada Colau ERC, amb el 9,2% de les respostes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia