Política

la crònica

Emparats per Nin i Non

L'església de Sant Pere forma part del conjunt visigòtic romànic de Terrassa conegut com a Seu d'Ègara. Dins d'aquesta església, hi ha un retaule dedicat als sants Abdó i Senén, anomenats popularment sant Nin i sant Non. En l'acte que ERC va fer al peu d'aquest recinte, ahir, el president del partit, Oriol Junqueras, es va referir a Nin i Non per recordar que són els copatrons del seu poble, Sant Vicenç dels Horts, on és alcalde. Sota la seva empara –“són els sants patrons de la collita de l'estiu”, va dir Junqueras–, ERC va presentar la candidatura per a Terrassa, que encapçala Isaac Albert, amb esperances de bona collita. Els auguris li donen entre tres i cinc regidors (ara no en tenen cap). A la Seu d'Ègara, la candidatura, Junqueras i Albert van signar els compromisos de l'ANC i l'AMI per involucrar el món local a favor de la independència.

Mentre feien la roda de premsa, arribaven els convidats a un casament que tindria lloc a l'església de Sant Pere. El nuvi, en Josep, desconeixia la coincidència dels dos esdeveniments. “M'hauria molestat si hagués estat un acte del PP o C's, però ho hauria respectat; ERC és el partit que voto i ja m'està bé”, va dir, abans de començar la cerimònia d'enllaç amb la Marta.

La presència de Junqueras ahir a Terrassa, juntament amb Jordi Martí, exmilitant socialista i líder de MES, amb què han pactat algunes candidatures municipals, com la vallesana, servia per escenificar la fortalesa d'aquest matrimoni (és una parella oberta, perquè MES també ha pactat amb ICV en altres indrets). Davant dels mitjans, primer, i després davant dels militants, en la presentació de la candidatura a la Nova Jazz Cava, Junqueras va fer un discurs de força aglutinadora: “En cada moment, la voluntat de canvi i de modernitzar s'ha expressat de maneres diferents i amb partits diferents.” I, entre aquests partits, va esmentar, de manera gens casual, el PSUC i el PSC. Ara –va dir– és ERC la que vol encarnar aquesta voluntat de transformació, de “sumar”, de “crear una nova república catalana per tenir més justícia social”. En un dels seus circumloquis habituals, va fer-s'ho venir bé per dir que l'actitud del modernisme –Terrassa en celebra una fira aquest cap de setmana– ha de ser font d'inspiració davant dels “reptes de futur del país”.

A la Jazz Cava, Jordi Martí va saludar l'assistència a l'acte d'un històric del PSC a Terrassa, Jordi Labòria, la neboda del qual, Carme Labòria, també ha deixat el PSC per anar de número dos a la llista d'ERC. “La justícia social no es pot destriar de la llibertat nacional”, va reiterar Martí, amb molta cura de no pronunciar la paraula independència. “Avui el socialisme és aquí i ha de dir clar i català que és el que combat qualsevol abús de poder”, va subratllar. L'alcaldable, Albert, va llançar un dard al candidat de CiU, que viu a Matadepera: “Cal un aire nou, però no cal que vingui de Matadepera.” I va llançar una frase lema que Junqueras va trobar “deliciosa”: “La primavera serà republicana, però la tardor serà lliure.” Entre una estació i l'altra, sant Nin i sant Non ja sabran quin color té la collita.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia