Política

Fora de temporada

La calor extraordinària va crear una atmosfera estranyament càlida a l'auditori de l'Ateneu Barcelonès. Ahir al vespre s'hi presentava la llista de Millor Barcelona, la coalició de Reagrupament i Solidaritat Catalana que encapçala Ignasi Planas. Van posar l'aire condicionat, però massa tard per evitar les rodanxes en algunes camises o la suor en el rostre de l'alcaldable. Mentrestant, un senyor intentava vendre'm una revista, Llengua Nacional. “És una molt bona revista de llengua i sociologia, la llengua ha de ser el pal de paller del país que tindrem, esperem”, em va dir, amb aire parroquial.

L'acte va començar un quart d'hora tard. El líder de Solidaritat, Uriel Bertran, a primera fila, llançava algunes mirades enrere mesurant l'assistència. L'auditori, amb un aforament de 239 persones, va quedar amb alguns seients buits. L'aparició de l'alcaldable de Millor Barcelona, advocat i president de la Federació Catalana de Rugbi, que fa quatre anys era el quart de la llista d'ERC a Barcelona (s'hi presentava Jordi Portabella amb Reagrupament), va provocar els primers crits d'”independència” abans que obrís la boca. Després, va esbossar “els punts transcendentals del programa”, un diagnòstic crític amb el turisme massiu, amb l'expulsió de la ciutat dels barcelonins, amb les promeses de creació de feina dels altres candidats, amb el comerç de luxe del passeig de Gràcia... Els primers aplaudiments els va arrencar amb la promesa de crear lloguer social per als joves –4.000 llocs–en l'espai que la ciutat guanyaria en enderrocar el quarter del Bruc. “En només dos anys hauríem de disposar d'aquesta instal·lació a cost zero sempre que CiU i ERC facin el que s'han compromès a fer”, va afirmar. També va prometre un pla director d'infraestructures socials de Barcelona i l'àrea metropolitana, per “no passar la vergonya” de veure per televisió l'anunci d'un banc que “demana donacions de llet per als infants”. Davant la gent que li diu “no sortireu”, Planas es va presentar com a l'alternativa a la CiU de Duran, i a ERC i les CUP perquè ell no serà “la crossa d'Ada Colau”. Amb l'aire manxant a tot drap, Planas va cridar tota la seva llista a l'escenari. I l'acte es va tancar amb crits d'independència i abans no comencés a jugar el Madrid, tal com havia promès.

La llista en coalició de Reagrupament i Solidaritat es presenta a l'Ateneu Barcelonès amb una conferència del seu líder, Ignasi Planas
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia