Els experts preveuen una «allau» d'embargaments hotelers a curt termini

El boom immobiliari dels últims anys ha fet que una part del sector hoteler estigui en mans de constructores i promotores que buscaven no tant la rendibilitat d'aquest negoci com el benefici immobiliari. Ara molts hotels no podran fer front als pagaments i això pot provocar una «allau» d'embargaments. Segons els experts, la crisi econòmica, que també afecta el turisme, té una repercussió ben desigual en el sector hoteler i afecta més els hotels de costa «superexplotats i obsolets», que no s'han reconvertit i depenen bàsicament de les agències de viatges majoristes.

Un dels socis de la consultora especialitzada en el sector hoteler Magma Turisme, Albert Grau, ha explicat que molts hotels es van crear pensant en la plusvàlua immobiliària més que no pas en el pla de negoci hoteler, per la qual cosa molts establiments no podran fer front als compromisos adquirits amb els bancs, i això provocarà una «allau» d'embargaments.

Un altre soci de Magma, Bruno Hallé, insisteix que la forta davallada de l'activitat hotelera i la caiguda de les rendibilitats de l'últim any, provocarà que molts hotels no puguin pagar els deutes que han contret amb les entitats financeres, cosa que farà que augmenti la cartera d'actius hotelers dels bancs.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.