Serveis

Cadaqués haurà de repetir el concurs per adjudicar el servei del tren turístic

L'empresa que va fer el servei fins al 2012 reclama que es prohibeixi el servei actual

L'Ajuntament diu que el tren que circula té llicència provisional

L'Ajuntament de Cadaqués haurà de repetir el concurs per adjudicar el servei del tren turístic al municipi. L'empresa Tren Turístic Cultural Roses Expres SL (que va assumir el servei des de l'any 1998 i fins al 2012), va impugnar l'adjudicació que a partir del 2012 va adjudicar el servei a Macalisa SC. El jutjat contenciós administratiu número 1 de Girona va dictar una interlocutòria que ordena a l'Ajuntament de Cadaqués repetir el concurs per adjudicar el servei de tren turístic del municipi i, segons diu l'empresa denunciant, obliga també l'Ajuntament a prohibir en el termini de quinze dies la prestació del servei a la nova empresa.

Resolucions judicials

Valent-se de dues resolucions judicials a favor seu, l'empresa denunciant reclama a l'Ajuntament que se suspengui el servei actual per tornar a prestar ella el servei. “Des que s'ha pronunciat la justícia han passat més de tres mesos, durant els quals l'Ajuntament ha continuat permetent que circuli el tren de Macalisa SC i no ha publicat el plec de clàusules, com li ordenava la resolució judicial”, reclama en un comunicat l'empresa denunciant.

Per la seva banda, l'alcalde de Cadaqués, Joan Figueras, explica que el 2012 el consistori va aprovar per unanimitat fer un concurs per renovar la concessió i que s'hi van presentar dues empreses, a més de la que havia fet el servei fins aquell moment. “L'empresa anterior ho va impugnar i els jutges han resolt que s'havia de tornar a fer el concurs –i així ho estem fent– perquè les bases del concurs que s'havia fet no eren correctes”, diu l'alcalde. L'alcalde explica que les noves bases del concurs també s'han aprovat per unanimitat del ple i que s'estan tramitant de tal manera que qualsevol empresa s'hi podrà presentar per guanyar el nou concurs. Respecte al servei del trenet que circula actualment, Figueras diu que l'empresa disposa d'una “llicència provisional”, perquè “és un servei, no només un negoci”, i que l'utilitzen també gent gran o escolars per desplaçar-se pel municipi.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia