Societat

La Nau distribueix productes d'higiene a 10.000 famílies

Els articles de neteja per a la llar i també per a les persones són gairebé un luxe en moltes llars sense recursos

El banc de productes no alimentaris organitza el seu primer recapte els dies 5 i 6 de juny

Més de 10.000 famílies sense recursos tenen productes d'higiene personal i per a la neteja de la llar gràcies a la feina solidària dels poc més de quaranta voluntaris de l' Associació Cívica La Nau , que actua com a banc de productes no alimentaris. “Quan pensem en pobresa, el primer és menjar. Cert. Però i la higiene? Si algú busca feina, ha d'anar net i polit; els nens han d'anar nets a l'escola. La higiene és bàsica”, insisteix la portaveu de La Nau, Emília Català, que fa quinze anys en va ser una de les fundadores i lluita dia rere dia per tirar-la endavant.

Com moltes altres entitats, amb la crisi han passat de donar ajudes puntuals a ser imprescindibles. “El gel de bany i el sabó per rentar la roba són indispensables en qualsevol casa”, subratlla Català. Són productes que aconsegueixen gràcies als excedents de les empreses. El que cada cop els demanen més són articles per a nadons, sobretot bolquers. “Amb el que aconseguim cada setmana, muntem uns 120 cistellets per a nadons, amb llet hidratant, xumets, sabó i bolquers”, explica la portaveu. Però els bolquers van escassos. “L'únic que hem hagut de comprar han estat bolquers –recorda–. Ho vam poder fer gràcies a una donació.”

Funcionen com el Banc dels Aliments. La Nau rep els excedents d'una setantena d'empreses i té un acord amb 135 entitats que s'encarreguen de fer-ho arribar a les llars sense recursos de Barcelona i la zona d'influència fins a Vic i Vilanova i la Geltrú. L'any 2011 arribaven a 8.000 famílies i ara a 10.000.

Els voluntaris es preparen per a un “petit gran repte”, segons la definició de Català. Els dies 5 i 6 de juny muntaran punts de recollida en 21 supermercats Caprabo de Barcelona per demanar als ciutadans que col·laborin amb gel de bany, sabó per a la roba, rentavaixelles, pasta de dents, bolquers i compreses. És el primer cop que fan una crida directa a la ciutadania.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia