Societat

Models XL per omplir un buit

Organitzen un càsting de dones de talles grans per cobrir un segment de la moda desatès

Les candidates s'espolsen els complexos

La Montse Vidal i la Isabel València no tenen complexos. No responen als cànons de bellesa que imposa l'alta costura, però no per això renuncien a mostrar els seus atractius davant d'un fotògraf ni a la possibilitat de participar en desfilades de moda, que mai se sap. Totes dues van acudir al càsting que el projecte Modelos XL va fer a Barcelona per a dones de talles grans (de la 42 en amunt), que pretén “demostrar que les talles grans també tenen lloc en el mercat de la moda”.

“Hi ha un sector en el món de la moda, el de les talles grans, que està deixat de la mà de Déu i nosaltres volem contribuir a cobrir-lo”, explica Pep Martí, un dels responsables del projecte. És per això que cada mes faran un càsting en una ciutat diferent de l'Estat del qual sortirà la model XL del mes, escollida per votació popular a través del web www.modelosxl.com i de les xarxes socials. Les dotze noies triades participaran en la desfilada de la gala final, en què s'escollirà la model XL de l'any.

L'objectiu de tot plegat, però, és contribuir a trencar els restrictius models de bellesa ara que, segons explica Martí, cada cop estan més de moda les models curvy (amb corbes) o, en la versió castellana, gordibuenas. Una tendència, la d'acceptar els cossos que es desmarquen dels estàndards de primesa, que més recentment ha fet néixer la categoria de fofisans per descriure els homes atractius i saludables tot i fer panxeta.

La Montse i la Isabel ja fa temps que han acceptat les talles 44 i 46 dels seus cossos i ara, a més, s'han proposat lluir-los encara que hagin de fer els més de cent quilòmetres que separen casa seva, a Tàrrega, del Palau de Congressos de Barcelona, on ahir es va fer el càsting de Modelos XL. De fet, ja hi estan acostumades, a cremar benzina per fer una cosa tan senzilla com comprar roba. “He hagut d'anar moltes vegades a Barcelona a comprar roba perquè a Tàrrega i a Lleida no en trobava de la meva talla que m'agradés”, explica la Isabel, que fa uns anys gastava la talla 60.

La Maria Dolors Vázquez, de talla 42, no té problemes per trobar roba de la seva mida, però en assabentar-se del càsting per a dones de 42 en amunt no ha dubtat a apuntar-s'hi i, als 55 anys, s'ha decidit a provar sort en això de la moda: a veure si és veritat que ja no discrimina ni per mida ni per edat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia