cultura

Càsting multitudinari al Camp de Mart, al juliol

Es calcula l'arribada de 50.000 seguidors de la sèrie

La convocatòria és pels dies 1 i 2 de juliol i la productora necessitarà uns 1.500 extres

No s'admetrà ningú que llueixi tatuatges visibles

L'arribada d'una superproducció internacional com Joc de trons revolucionarà els pròxims mesos el dia a dia de Girona, tal com ha succeït a les ciutats on s'ha gravat la popular sèrie nord-americana, ja sigui de manera puntual, com ha estat el cas de Sevilla, o de manera regular, com a la ciutat croata de Dubrovnik. Tot i que Canal+ –la cadena de pagament és la que emet la sèrie els diumenges a la nit– no ha donat més detalls en la nota de premsa en què ha confirmat el rodatge a Girona i a Peníscola (Baix Maestrat) al setembre, fonts vinculades al projecte confirmen les dates del dimecres 1 i el dijous 2 de juliol per a la convocatòria del càsting per a figurants. Tenint en compte l'expectació que sempre generen les càmeres i en especial una sèrie amb tanta repercussió, la doble convocatòria de càsting es preveu multitudinària. En aquest sentit, calculen l'arribada de 50.000 seguidors. L'emplaçament escollit per encabir la gentada és el Camp de Mart, al parc de la Devesa, on els participants, disposats en files, esperarien torn. Es tracta d'una pràctica habitual en els càstings d'extres: els membres de la productora ullen els participants prèviament i fan una primera selecció. Els escollits, en funció del perfil que busqui la productora per a les escenes que es rodin a Girona, passaran al Palau de Congressos, on l'equip de càsting els farà fotografies, a més de passar altres proves més enllà de les característiques físiques. La productora encarregada del càsting és Fresco Film Service , i el seu responsable, Peter Welter Soler, és qui ha visitat Girona els últims mesos per buscar localitzacions idònies per al rodatge de la sisena temporada de la sèrie. La productora necessita 1.500 extres per als dies de gravació, previstos de l'1 al 21 de setembre.

Amb màniga curta

Fresco Film Service ja es va encarregar del procés de seleccionar figurants per a les escenes que l'octubre de l'any passat Joc de trons va gravar a Sevilla i en d'altres localitzacions andaluses, com Osuna i Còrdova, i que ja s'han vist en els capítols de la cinquena temporada. En el cas d'Andalusia, es van presentar a les proves uns 3.000 figurants. La productora buscava homes i dones d'edats compreses entre 18 i 60 anys, amb preferència per persones primes, homes amb bones condicions físiques, però no culturistes, i dones amb cabells llargs i autòctones. Una de les exigències a l'hora de presentar-se al càsting era vestir pantalons i camiseta de màniga curta. Així mateix, no s'admetien persones que portessin grans tatuatges visibles. Aquesta condició també s'imposarà en el procés de càsting de Girona; també es requerirà no lluir cap pírcing. De moment, però, no han transcendit més detalls sobre les peculiaritats que cerca la productora quant als figurants gironins; el secretisme és una de les característiques que envolten aquesta superproducció nord-americana. Les condicions exigides als participants en un càsting televisiu són presentar el DNI i el número d'afiliat a la Seguretat Social, a més de tenir tots els permisos de treball en regla. En el cas de Joc de trons a Sevilla es van pagar 50 euros nets per cada dia de rodatge.

L'últim precedent, basc

El rodatge de la segona part de la pel·lícula Ocho apellidos vascos va aplegar, a mitjan abril, centenars de figurants gironins que volien participar en la producció espanyola de Mediaset (Tele 5) que es roda aquests dies a diverses localitzacions de Girona i l'Empordà. El Centre Cultural La Mercè va ser el centre d'operacions per al càsting a Girona. També es van fer càstings paral·lels a Monells, la Bisbal d'Empordà i Llagostera. La productora buscava 2.000 figurants.

LES DATES

1 i 2 juliol
són els dies que ha escollit
la productora per dur a terme el càsting de figurants.

LA XIFRA

1.500
és la quantitat d'extres
que es requeriran per als dies de gravació.

LA XIFRA

3
setmanes de rodatge
al mes de setembre és el mínim previst per la productora de la sèrie.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a

[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia